Praznična bogoslužja

05.01.2022 | Evangeličanska cerkev Murska Sobota

Za nami so praznični dnevi, ki nas spomnijo na največje darilo, na rojstvo JEZUSA, našega Odrešenika, ki se je pred več kot 2000 leti rodil v Betlehemu. V petek, 24. decembra, na Sveti večer smo se mnogi zbrali v Njegovem imenu. Takrat smo imeli dve bogoslužji, ob 17. uri za otroke in mlade družine, ob 19. uri pa za ostale vernike. Na prvem bogoslužju so prisotni lahko prisluhnili božični zgodbi, ki jo je povedala Liljana Kerčmar, z glasbo pa je program popestrila Miša Vöröš na kitari. Na bogoslužju ob 19. uri so se s petjem predstavili veroukarji naše cerkvene občine in zapeli dve pesmici, prisotne pa je nagovoril tudi inšpektor cerkvene občine Murska Sobota, dr. Robert Celec. Pridigal je škof mag. Leon Novak, obe bogoslužji pa je spremljala tudi glasba skupin Selah in Eben Ezer. Ob koncu smo skupaj zapeli tradicionalno Sveto noč ob spremljavi orgel, sledilo pa je tudi obdarovanje za otroke.

Na božično jutro, 25. decembra, in Štefanovo, 26. decembra, je bila Božja služba ob 10. uri. Ob teh priložnostih je pridigo imela duhovnica Judit Andrejek. V soboto, 25. decembra so bogoslužje popestrili veroukarji, ki so zapeli pesmico z naslovom Vse najboljše Jezus in glasbena skupina Eben Ezer, ki jo sestavljajo mladi verniki cerkvene občine Murska Sobota. Na obeh bogoslužjih je sodelovala tudi glasbena skupina Selah. Vsa bogoslužja smo v živo prenašali na lokalni televiziji TV IDEA ter na spletno družbenih omrežjih Youtube in Facebook.

»Kajti dete nam je rojeno, sin nam je dan. Oblast je na njegovih ramah, imenuje se: Čudoviti svetovalec, Močni Bog, Večni Oče, Knez miru.« Izaija 9, 5

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate.