Obisk predsednika vlade

03.12.2021 | Evangeličanska cerkev Murska Sobota

V torek, 23. novembra je premier Janez Janša v sklopu regijskega obiska vlade obiskal tudi škofa evangeličanske cerkve mag. Leona Novaka. Vlada Republike Slovenije je na seji z vodstvom evangeličanske cerkve v Sloveniji sprejela Sklep o ustanovitvi in imenovanju Sveta Vlade Republike Slovenije za odprta vprašanja z Evangeličansko cerkvijo augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji.

Za predsednika novoustanovljenega Sveta je bil imenovan državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade mag. Bojan Pograjc, za namestnico predsednika pa državna sekretarka v Kabinetu predsednika dr. Katja Triller Vrtovec. Člani Sveta so: inšpektor Evangeličanske cerkve AV v RS Bojan Prosič, inšpektor Evangeličanske cerkvene občina Murska Sobota dr. Robert Celec, duhovnica Violeta Vladimira Mesarič, odvetnica ter pravna zastopnica Evangeličanske cerkve AV v RS Monika Car, vodja Sektorja za nepremično kulturno dediščino na Ministrstvi za kulturo Silvester Gaberšček in namestnik generalnega direktorja FURS mag. Janko Preac.

Ustanovljen svet bo pristojen za zbiranje, preučevanje in evidentiranje odprtih vprašanj z Evangeličansko cerkvijo AV v RS. Prizadeval si bo za nadgrajevanje trajnega dialoga z EC AV v RS in oblikoval predloge rešitev vprašanj.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate.