Zvonec

24. marec 2020
Jackson je od zgodnjega otroštva sanjal, da bi se pridružil mornarici – ambicija, ki je vodila v leta telesne discipline in samožrtvovanja. Sčasoma se je spopadel z napornimi preizkusi moči in vztrajnosti, vključno s tem, kar rekruti imenujejo »peklenski teden«.
Jackson telesno ni mogel dokončati napornega urjenja in je z obotavljanjem obvestil poveljnika in druge rekrute, da se je odločil zapustiti program. Večini bi se to zdelo poraz. A kljub izrednemu razočaranju je Jackson kasneje zmogel videti vojaški poraz kot pripravo na svoje življenjsko delo.
Apostol Peter je izkusil svojo obliko poraza. Drzno je izjavil, da bo ostal zvest Jezusu celo do ječe ali smrti (Lk 22,33). Kasneje pa se je bridko zjokal, ko je zanikal, da pozna Jezusa (v. 60–62). A Bog je imel večje načrte od njegovega poraza. Preden ga je Peter zatajil, mu je Jezus rekel: »Ti si Peter in na tej skali bom sezidal svojo Cerkev in vrata podzemlja je ne bodo premagala« (Mt 16,18; gl. tudi Lk 22,31–32).
Ali se borite s porazom, zaradi katerega se počutite nevredni ali neusposobljeni, da bi šli naprej? Naj vaš poraz ne povzroči, da bi zgrešili Božje večje namene za vas.
— Evan MorganV RAZMISLEK: Kaj ste imeli za poraz v svojem življenju, Bog pa je to uporabil, da vam pomaga rasti v njem? Zakaj je življenjskega pomena, da najdemo svojo identiteto v tem, kako nas vidi Bog?MISEL/
Bog, pomagaj mi uporabiti vsako okoliščino, celo moje poraze, za tvoje dobro in čast!

Berilo

Mt 16,13–20

Ključna vrstica

Jaz pa ti povem: »Ti si Peter in na tej skali bom sezidal svojo Cerkev in vrata podzemlja je ne bodo premagala.« Mt 16,18