Zaklad v nebesih

13. januar 2022
Ko smo s sestrama odraščale, smo rade skupaj sedele na veliki mamini skrinji iz cedrovine. V njej je mama shranjevala volnene puloverje in ročna dela, ki jih je izvezla ali nakvačkala babica. Cenila je vsebino skrinje in se zanašala na to, da bo vonj cedrovine odganjal molje, da ne bi uničili njene vsebine.
Večino zemeljskega imetja zlahka uničijo žuželke ali rja ali pa ga ukradejo. Mt 6 nas spodbuja, da se posebej osredotočimo – ne na stvari, ki imajo omejeno življenjsko dobo, ampak na stvari, ki imajo večno vrednost. Ko je moja mama umrla v starosti 57 let, ni zbrala veliko zemeljskega imetja, ampak rada razmišljam o zakladu, ki ga je shranila v nebesih (v. 19–20).
Spominjam se, kako zelo je ljubila Boga in mu tiho služila, zvesto je skrbela za družino, poučevala otroke v nedeljski šoli, se spoprijateljila z ženo, ki jo je zapustil mož, tolažila mlado mamo, ki je izgubila otroka. In molila je. … Celo ko je izgubila vid in je postala priklenjena na voziček, je še naprej ljubila druge in molila zanje.
Naš pravi zaklad se ne meri po tem, kaj zberemo, ampak po tem, v kaj ali koga vlagamo svoj čas in vnemo. Kakšne »zaklade« spravljamo v nebesih, tako da služimo Jezusu in hodimo za njim?
— Cindy hess Kasper

V razmislek

Kako lahko zagotovite, da vlagate v večno, ne le začasno? Kako lahko to od vas zahteva, da zaupate Bogu na načine, ki se zdijo nespametni?
Bog, pokaži mi, kam naj grem, kje naj preživim svoje življenje in v kaj naj vlagam za tvojo slavo.

Berilo

Mt 6,19–21

Ključna vrstica

Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce. Mt 6,21