Velika množica

9. december 2021
Z veseljem in pričakovanjem smo se zbrali na našem nedeljskem jutranjem bogoslužju. Čeprav je bila med nami razdalja zaradi pandemije koronavirusa, smo se veselili priložnosti, da praznujemo poroko Gavina in Tijane. Naši tehnološko nadarjeni iranski prijatelji so prenašali poroko prijateljem in družini, ki je geografsko razpršena – vključno s Španijo, Poljsko in Srbijo. Ta ustvarjalni pristop nam je pomagal premagati omejitve, ko smo se veselili zakonske zveze. Božji Duh nas je združil in nam dal veselje.
To nedeljsko jutro z našo čudovito večnarodnostno skupnostjo je bilo majhen predokus slave, ki bo prišla, ko bodo ljudje iz »vseh narodov, rodov, ljudstev in jezikov« stali pred Bogom v nebesih (Raz 7,9). Ljubljeni učenec Janez je uzrl to »veliko množico« v videnju, ki se ga spominja v knjigi Razodetje. Tam bodo zbrani častili Boga skupaj z angeli in starešinami in slavili: »Hvala in slava, modrost in zahvala, čast in oblast in moč našemu Bogu na veke vekov« (v. 12).
Zveza in poroka Jezusa in njegove mednarodne cerkve na »Jagnjetovi poročni gostiji« (19,9) bo čudovit čas čaščenja in proslavljanja. Naša izkušnja pri našem nedeljskem bogoslužju z ljudmi iz mnogih narodov kaže na ta dogodek, ki ga bomo uživali nekega dne.
Medtem ko čakamo v upanju na ta veseli dogodek, lahko sprejmemo praznovanje in veselje med Božjimi ljudmi.
— Amy Boucher Pye

V razmislek

Kako si predstavljate to veliko množico in Jagnjetovo poročno gostijo? Kako dejstvo, da ste povabljeni na to čudovito nebeško praznovanje, vpliva na vas v vašem vsakdanjem življenju?
Božje Jagnje, ti odvzemaš grehe sveta – in moje grehe. Hvala, da si mi dal to najčudovitejše vabilo na nebeško poroko.

Berilo

Raz 7,9–12

Ključna vrstica

Zatem se mi je prikazala velika množica, ki je nihče ne bi mogel prešteti, iz vseh narodov, rodov, ljudstev in jezikov. Raz 7,9