Vedno navzoča prisotnost

17. februar 2020
Na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2018 je kolumbijski napadalec Radamel Falcao dal gol v sedemdeseti minuti proti Poljski in poskrbel za zmago. Dramatični gol je bil njegov trinajsti v mednarodnem nogometu, zaradi česar je postal kolumbijski igralec z največ goli na mednarodnih tekmovanjih.
Falcao pogosto uporabi svoj uspeh pri nogometu, da deli svojo vero, tako da dvigne svojo majico, potem ko da gol, da se spodaj vidi majica z napisom Con Jesus nunca estara solo [Z Jezusom ne boš nikoli sam].
Njegova izjava nas usmeri k Jezusovi obljubi: »Jaz sem z vami vse dni do konca sveta« (Mt 28,20). Jezus je vedel, da se bo kmalu vrnil v nebesa, zato je potolažil svoje učence tako, da jim je zagotovil, da bo vedno z njimi prek prisotnosti svojega Duha (v. 20; Jn 14,16–18). Kristusov Duh jih bo tolažil, vodil, ščitil in jim dajal moč, ko bodo ponesli Jezusovo sporočilo v bližnja in daljna mesta. Ko bodo izkusili obdobja intenzivne osamljenosti na neznanih mestih, bodo Kristusove besede verjetno odmevale v njihovih ušesih in jih opominjale na njegovo prisotnost ob njih.
Ne glede na to, kam gremo, blizu doma ali daleč stran, ko hodimo za Jezusom v neznano, se lahko tudi mi oklenemo iste obljube. Tudi ko izkusimo občutke osamljenosti, ko molimo k Jezusu, smo lahko potolaženi, saj je z nami.
— Lisa M. Samra

V razmislek

Kako vas tolaži zagotovilo, da je Jezus vedno z vami? Kako vas je potolažil, ko ste se počutili same?
Jezus, hvala, da nisem nikoli sam, ker si ti z menoj.

Berilo

Mt 28,16–20

Ključna vrstica

Jaz sem z vami vse dni do konca sveta. Mt 28,20