Več, kar vidi oko

7. marec 2020
Če se boste udeležili rodeo dogodkov v ameriškem slogu s tekmovanjem v jahanju in metanju vrvi, jih boste videli – tekmovalce s štirimi prsti na eni roki in izrastek, kjer bi moral biti palec. To je pogosta poškodba v tem športu – palec je ujet v vrv na eni strani, na drugi strani pa vleče bik precejšnje velikosti in palec je običajno tisti, ki izgubi. To ni poškodba, ki bi končala kariero, ampak odsotnost palca spremeni stvari. Poskusite si brez uporabe palca umiti zobe ali zapeti srajco ali počesati lase ali si zavezati čevlje ali celo jesti. Ta mali spregledani del vašega telesa igra pomembno vlogo.
Apostol Pavel kaže podoben scenarij v cerkvi. Tisti pogosto manj vidni in pogosto manj glasni člani včasih izkusijo odziv »ne potrebujem te« od drugih (1 Kor 12,21). Običajno se o tem ne govori, včasih pa to povemo na glas.
Bog nas kliče, da bi enako skrbeli za in spoštovali drug drugega (v. 25). Vsak izmed nas je del Kristusovega telesa (v. 27), ne glede na darove, ki smo jih dobili, in potrebujemo drug drugega. Nekateri izmed nas smo tako rekoč oči in ušesa, nekateri smo palci. Ampak vsak izmed nas igra pomembno vlogo v Kristusovem telesu, včasih bolj, kot se to vidi.
— John BlaseV RAZMILSEK: Če ste ›oko‹, na kakšen način bi lahko spodbudili ›palec‹? In če mislite, da ste manj pomemben člen, zakaj se ne naučite 1 Kor 12,27, pomembne duhovne resnice.MISEL/
Oče, odpusti nam, da se ne spominjamo, da je vsak izmed nas del Kristusovega telesa. Vsi smo deli telesa in samo ti, Jezus, si glava.

Berilo

1 Kor 12,20–27

Ključna vrstica

Vi pa ste Kristusovo telo in vsak zase del telesa. 1 Kor 12,27