V Boga zaupamo

28. januar 2022
Otrok naj se naslednjih šest tednov še ne bi rodil, a zdravnik je postavil Whitney diagnozo holestaza, obolenje jeter, pogosto v nosečnosti. V vrtincu čustev so Whitney odpeljali v bolnišnico, kjer je prejela terapijo; rekli so ji, da bodo sprožili porod v 24 urah! V drugem delu bolnišnice so postavljali respiratorje in drugo opremo zaradi večjega števila pacientov s covidom-19. Zaradi tega so Whitney poslali domov. Odločila se je, da bo zaupala Bogu in njegovim načrtom in čez nekaj dni je rodila zdravega otroka.
Ko se Sveto pismo ukorenini v nas, spremeni način, kako se odzovemo v težkih situacijah. Jeremija je živel v času, ko je večina družbe zaupala človeškim zaveznikom in ko je prevladovalo čaščenje malikov. Prerok primerja tistega, ki »zaupa v človeka in se opira na meso, njegovo srce pa se odmika od Gospoda« (Jer 17,5), s tistim, ki zaupa v Boga: »Blagoslovljen mož, ki zaupa v Gospoda in je Gospod njegovo zaupanje. Je kakor drevo, zasajeno ob vodi, … ne boji se, ko pride vročina, njegovo listje ostane zeleno« (v. 7–8).
Kot verujoči v Jezusa smo poklicani, da živimo po veri, ko pri njem iščemo rešitev. Ko nam daje moč, se lahko odločimo, da se bomo bali ali mu zaupali. Bog pravi, da smo blagoslovljeni – popolnoma potešeni –, ko se odločimo, da bomo zaupali vanj.
— Regie Keller

V razmislek

Kdaj ste bili zaskrbljeni ali prestrašeni in ste se potem spomnili na Božjo obljubo, da bo blagoslovil tiste, ki zaupajo vanj? Kako vam je spoznanje, da lahko zaupate Bogu v vseh okoliščinah, prineslo olajšanje?
Dragi Bog, hvala ti, da ti lahko zaupam v vseh situacijah in pridem k tebi v molitvi. Si sredi mojih bojev in mi daješ moč.

Berilo

Jer 17,5–8

Ključna vrstica

Blagoslovljen mož, ki zaupa v Gospoda in je Gospod njegovo zaupanje. Jer 17,7