Svet in novo leto

1. januar 2022
Michellan se je srečevala s težavami, ko je odraščala na Filipinih, a vedno je imela rada besede in v njih je našla tolažbo. Potem je nekega dne, ko je bila na univerzi, prebrala prvo poglavje Evangelija po Janezu in njeno »kamnito srce se je premaknilo.« Počutila se je, kot da bi ji nekdo rekel: »Ja, rada imaš besede in veš, kaj? Obstaja večna beseda, ki … lahko prereže skozi temo, zdaj in vedno. Beseda, ki je postala meso. Beseda, ki te lahko ljubi.«
Brala je evangelij, ki se začne z besedami, ki bi spomnile Janezove bralce na začetek Prve Mojzesove knjige: »V začetku …« (1 Mz 1,1). Janez ni skušal pokazati, da je bil Jezus z Bogom na začetku časa, ampak da je bil Bog (Jn 1,1). In ta živa Beseda »je postala meso in se naselila med nami« (v. 14). Poleg tega pa tisti, ki ga sprejmejo, verujejo v njegovo ime, postanejo njegovi otroci (v. 12).
Michellan je tisti dan sprejela Božjo ljubezen in se je »[rodila] … iz Boga« (v. 13). Hvaležna je Bogu, da jo je rešil iz družinskega vzorca zasvojenosti in zdaj piše o dobri novici o Jezusu ter uživa, ko deli svoje besede o živi Besedi.
Če smo kristjani, lahko tudi mi oznanjamo Božje sporočilo in njegovo ljubezen. Ko začenjamo leto 2022, kakšne milosti polne besede lahko govorimo to leto?
— Amy Boucher Pye

V razmislek

Kaj pomeni, da je Jezus Božja beseda? Kako bo to spremenilo vaše življenje v tem novem letu?
Jezus, daj mi besede, da bom lahko danes in v tem novem letu nekoga blagoslovil s tvojo milostjo in ljubeznijo.

Berilo

Jn 1,1–14

Ključna vrstica

V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Jn 1,1