Steci izzivu naproti

25. april 2020
Tom je lovil mlade moške, ki so ukradli kolo njegovega prijatelja. Ni imel načrta. Vedel je samo, da ga mora dobiti nazaj. Na njegovo presenečenje so tatovi pogledali v njegovo smer, izpustili kolo in se umaknili. Tom se je počutil olajšano in bil je ponosen nase, ko je pobral kolo in se ozrl. Takrat je zagledal Jeffa, svojega mišičastega prijatelja, ki je bil v njegovi bližini.
Elizejevega služabnika je zajela panika, ko je videl, da je njegovo mesto obkolila sovražnikova vojska. Stekel je k Elizeju: »Joj, gospod, kaj naj storimo?« Elizej mu je rekel, naj se sprosti: »Ne boj se! Kajti teh, ki so z nami, je več kakor tistih, ki so z njimi.« Potem je Gospod odprl dečku oči in je videl: »Gora je bila polna konj in ognjenih voz okrog Elizeja« (v. 15–17).
Če si prizadevate hoditi za Jezusom, se boste morda znašli v kakšni tvegani situaciji. Morda boste tvegali svoj ugled, mogoče celo svojo varnost, ker ste odločeni storiti, kar je prav. Morda boste izgubili spanec, ker se boste spraševali, kako se bo vse končalo. Zapomnite si, niste sami. Ni vam treba biti močnejši ali pametnejši kot težava pred vami. Jezus je z vami in njegova moč je večja kot vsi nasprotniki. Postavite si Pavlovo vprašanje: »Če je Bog za nas, kdo je zoper nas?« (Rim 8,31). Zares, kdo? Nihče. Stecite izzivu naproti, z Bogom.
— Mike WittmerV RAZMISLEK: Kaj vas zbuja ponoči? Kako lahko predate skrbi Bogu?MISEL/
Pomagaj mi, Jezus, da bom res videl, da si ti večji kot katerakoli težava, s katero se srečujem danes. Hvala za tvojo večno prisotnost!

Berilo

2 Kr 6,8–17

Ključna vrstica

… in je videl; in glej: gora je bila polna konj in ognjenih voz okrog Elizeja. 2 Kr 6,17