Srečanje s kraljevsko osebo

13. februar 2022
Tam bo kraljica Elizabeta! Moj mož, mornariški kaplan, mi je povedal, da bo častna gostja na praznovanju obletnice njegove ladje. Vabilo je pomenilo, da se je treba primerno obleči, se naučiti kraljevske etikete in se pripraviti na preverjanje varnosti.
Dogodek je vključeval vrsto aktivnosti s stražarji, fotografi, rožami in pozdravi. Ko je vstopila kraljica, so vsi utihnili. Pozdravila je nekaj ljudi, se udeležila kosila s pomembneži in potem odšla. Preostanek praznovanja smo se spominjali njenega neverjetnega šarma, prisotnosti in kakšen privilegij je bil biti v njeni prisotnosti.
Čeprav nisem osebno spoznala kraljice, je tudi mene preplavilo veselje in čudenje tistega dne. Ko sem se kasneje tega spominjala, sem spoznala, kako vznemirljivo je, da lahko drzno stopim v prisotnost Kralja, ki mu pripadajo vsi vladarji zemlje (Ps 47,10).
»Vzklikajte Bogu z glasom vriskanja!« nam pravi psalmist (Ps 47,2). »Prepevajte našemu kralju!« (v. 7). Navdušenje in vzklikanje (v. 6) sta primerna odziva na to, da imamo neomejen dostop do »kralja vse zemlje!« (v. 8). Ne potrebujemo vabila, varnostnega pregleda niti posebnih oblačil!
Kot kraljičina podložnica sem imela to čast, da sem jo enkrat videla. Kako resnično čudovito je, da smo otroci »kralja vse zemlje« (v. 8) po Jezusu. Veselo stopajmo v njegovo prisotnost!
— Debbi Fralick

V razmislek

Kaj vam pomeni biti otrok kralja vse zemlje? Katero veselo pesem mu lahko zapojete?
Hvala ti, Oče, da lahko pridem in počivam pri tebi kadar koli, kjer koli, ob kateri koli priložnosti in v katerem koli stanju. V veliko čast mi je, da lahko svoje dneve preživljam v prisotnosti svojega Kralja.

Berilo

Ps 47

Ključna vrstica

Zakaj Bog je kralj vse zemlje; pojte pesem pouka. Ps 47,7