Sprejeti in cenjeni

17. november 2021
Kot otrok se je Tenny počutil negotov. Iskal je odobravanje svojega očeta, a ga ni nikoli dobil. Zdelo se je, da karkoli naredi v šoli ali doma, ni nikoli dovolj dobro. Tudi ko je odrasel, je negotovost ostala. Ves čas se je spraševal: Ali sem dovolj dober?
Šele ko je Tenny sprejel Jezusa za svojega Odrešenika, je našel varnost in odobravanje, po katerem je dolgo hrepenel. Spoznal je, da ga Bog – ki ga je ustvaril – ljubi in ceni kot svojega sina. Tenny je končno lahko zaživel s prepričanjem, da je resnično dragocen in cenjen.
V Iz 43,1–4 je Bog povedal svojemu izvoljenemu ljudstvu, da ker ga je ustvaril, bo uporabil svojo moč in ljubezen za njegovo odrešenje. »Ker si drag v mojih očeh, spoštovan …« je rekel. Ravnal bo v njegovo dobro, ker ga ljubi (v. 4).
Vrednost, ki jo Bog daje tistim, ki jih ljubi, ne izhaja iz ničesar, kar delamo, ampak iz preproste in mogočne resnice, da nas je on izbral za svoje.
Te besede iz Iz 43 niso dale Tennyju samo velike gotovosti, ampak so mu dale tudi moč in zaupanje, da bo po svojih najboljših močeh opravil nalogo za Boga, h kateri bo poklican. Danes je pastor, ki po svojih najboljših močeh spodbuja druge s to resnico, ki daje življenje: da smo sprejeti v Jezusu in da imamo njegovo odobravanje. Zato z zaupnostjo žívimo to resnico!
— Leslie Koh

V razmislek

Kako mislite, da Bog gleda na vas? Kaj pravi Jn 1,12 o vašem odnosu z njim? Kakšno tolažbo najdete v tem spoznanju?
Nebeški Oče, vem, da me ljubiš, sprejemaš in ceniš. Hvala, da si me posvojil kot svojega otroka in da me brezpogojno ljubiš.

Berilo

Iz 43,1–4

Ključna vrstica

Ker si drag v mojih očeh, spoštovan in te ljubim. Iz 43,4