Smehljajoči se Jezus

20. maj 2020
Če bi morali igrati vlogo Jezusa v filmu, kako bi se lotili vloge? To je bil izziv, ki ga je dobil Bruce Marchiano, ki je igral Jezusa v filmu iz leta 1993 Matej (vizualni film o Svetem pismu). Ker je vedel, da bodo milijoni gledalcev sklepali o Jezusu na osnovi njegovega dela, je bila teža, da bo »prav« predstavil Kristusa, zelo velika. Padel je na kolena v molitvi in prosil Jezusa za – no, za Jezusa.
Bruce je dobil uvid iz prvega poglavja Pisma Hebrejcem, kjer nam pisec govori, da je Bog Oče odbral Sina, tako da ga je mazilil »z oljem veselja« (1,9). Takšno veselje je veselje proslavljanja – sreča nad povezavo z Očetom, ki je izražena z vsem srcem. Takšno veselje je vladalo v Jezusovem srcu vse življenje. Kot ga opisuje Heb 12,2: »On je zaradi veselja, ki ga je čakalo, pretrpel križ, preziral sramoto in sédel na desnico Božjega prestola.«
Bruce je vzel namig iz tega svetopisemskega izraza in je edinstveno predstavil svojega Odrešenika, polnega veselja. Zaradi tega je postal znan kot »Jezus z nasmehom«. Tudi mi lahko pademo na kolena in prosimo Jezusa za Jezusa. Naj nas tako napolni s svojim značajem, da bodo ljudje okrog nas videli izraz njegove ljubezni v nas!
— Elisa MorganV RAZMISLEK: Kakšne so vaše predstave o Jezusu in kako se morajo morda spremeniti? Kako ga lahko predstavljate, ko kažete njegovo srce svetu?MISEL/
Dragi Jezus, prosimo te zate. Naj bo tvoje srce tisto, kar bodo danes drugi videli v nas. Naj odsevamo tvoje veselje v vsem, kar rečemo in storimo.

Berilo

Heb 1,8–12

Ključna vrstica

…, zato te je Bog, tvoj Bog, mazilil z oljem veselja bolj kakor tvoje vrstnike. Heb 1,9