Sliši nas iz nebes

12. januar 2022
Do osemnajstega meseca ni mali Maison nikoli slišal glasu svoje matere. Potem so mu zdravniki namestili prvi slušni aparat in njegova mama Lauryn ga je vprašala: »Ali me slišiš?« Otrokove oči so zažarele. »Živjo, dojenček!« je še rekla Lauryn. Nasmejani Maison je odgovoril mami s tihim gruljenjem. S solzami v očeh je Lauryn vedela, da je priča čudežu. Maisona je rodila prekmalu, potem ko jo je oboroženi napadalec trikrat ustrelil v njenem domu. Maison je tehtal le pol kilograma in je preživel 158 dni na intenzivni negi. Zdravniki niso pričakovali, da bo preživel, kaj šele, da bo slišal.
Ta ganljiva zgodba me spominja na Boga, ki nas sliši. Kralj Salomon je goreče molil, da bi ga Bog slišal, še posebej v času stisk. Ko »ne bo dežja« (1 Kr 8,35), v času »lakote ali kuge«, nesreče ali bolezni (v. 37), vojne (v. 44) in celo greha, »poslušaj v nebesih njihovo molitev in prošnjo,« je molil Salomon, »in ravnaj z njimi pravično« (v. 45).
V svoji dobroti je Bog odgovoril z obljubo, ki se še danes dotakne srca: »Če … pa se bo moje ljudstvo, ki kliče nase moje ime, ponižalo, molilo in iskalo moje obličje ter se odvrnilo od svojih hudobnih poti, bom prisluhnil iz nebes, jim odpustil greh in ozdravil njihovo deželo« (2 Krn 7,14). Nebesa se morda zdijo daleč. A Jezus je s tistimi, ki verujejo vanj. Bog sliši naše molitve in odgovarja nanje.
— Patricia Raybon

V razmislek

Za katero težko situacijo lahko danes molite in ste prepričani, da vas Bog sliši iz nebes? Za katero pomoč se lahko zahvalite Bogu, ker sliši vašo prošnjo?
Nebeški Oče, v najtežjih bitkah in težavah se ti zahvaljujem, da slišiš mojo ponižno prošnjo.

Berilo

1 Kr 8,37–45

Ključna vrstica

Poslušaj v nebesih njihovo molitev in prošnjo. 1 Kr 8,45