Skozi vode

27. april 2020
Film The Free State of Jones govori o zgodbi iz ameriške državljanske vojne o Newtonu Knightu in nekaj konfederacijskih dezerterjih in sužnjih, ki so pomagali zvezni vojski in se potem po vojni uprli lastnikom sužnjev. Mnogi imajo Knighta za junaka, ampak dva sužnja sta najprej rešila njegovo življenje, ko je dezertiral. Odnesla sta ga globoko v odmaknjeno močvirje in skrbela za njegovo rano na nogi, ki jo je dobil, ko je bežal pred konfederacijskimi silami. Če bi ga zapustila, bi umrl.
Ljudstvo Juda je bilo ranjeno in obupano, spopadali so se s sovražniki in se čutili nemočne. Izrael so zavzeli Asirci in Izaija je prerokoval, da bo nekega dne Juda premagal sovražnik – Babilonci. Juda je potreboval Boga, ki bo pomagal, ki jih bo rešil, ne pozabil. Predstavljajte si torej upanje, ki je vzbrstelo, ko je ljudstvo slišalo Božje zagotovilo: »Ne boj se, saj sem jaz s teboj« (Iz 43,5). Kakršno koli stisko ali težavo bodo prenašali, bo Bog z njimi. On bo šel z njimi »čez vodo« in jih vodil na varno (v. 2). Šel bo z njimi »skoz ogenj« in jim pomagal skozi žgoče plamene (v. 2).
Skozi vse Sveto pismo Bog obljublja, da bo s svojim ljudstvom, da bo skrbel za nas, nas vodil in nikoli ne zapustil – ne v življenju ne v smrti. Celo ko se znajdete na težkih krajih, je Bog z vami. Pomagal vam bo iti čez vode.
— Winn CollierV RAZMISLEK: S kakšnimi globokimi vodami se srečujete? Kako Božja obljuba, da bo šel čez z vami, danes krepi vaše srce?MISEL/
Bog, voda je globoka in ne vidim, kako mi bo uspelo priti čez. Hvala, da si obljubil, da boš z menoj in da me boš nesel čez!

Berilo

Iz 43,1–7

Ključna vrstica

Ko pojdeš čez vodo, bom s teboj. Iz 43,2