Sijoča luč

31. julij 2020
Bila sem živčna glede pettedenskih predavanj o molitvi, ki naj bi jih imela v lokalni cerkvi. Ali bodo učencem všeč? Ali jim bom všeč jaz? Moj strah je bil osredotočen na napačne stvari, zato sem se preveč pripravljala na predavanja, predstavitev in izročke. A za prvi teden še vedno nisem povabila veliko ljudi, naj pridejo.
V molitvi pa sem bila opomnjena, da je predavanje služenje, ki osvetljuje Boga. Ker bo Sveti Duh uporabil predavanja, da usmeri ljudi k našemu nebeškemu Očetu, sem lahko odložila svojo živčnost pred javnim nastopanjem. Ko je Jezus učil svoje učence v govoru na gori, jim je rekel: »Vi ste luč sveta. Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti. Svetilke tudi ne prižigajo in ne postavljajo pod mernik, temveč na podstavek, in sveti vsem, ki so v hiši« (Mt 5,14–15).
Ko sem prebrala te besede, sem končno objavila oglas za predavanja na družbenih medijih. Skoraj takoj so se ljudje začeli prijavljati – izrazili so hvaležnost in navdušenje. Ko sem videla njihove odzive, sem več premišljevala o Jezusovem učenju: »Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih« (v. 16).
S to perspektivo sem z veseljem imela predavanja. Molim, da bi moje preprosto dejanje postalo žarek in spodbudilo druge, da tudi oni sijejo svojo luč za Boga.
— Patricia Raybon

V razmislek

Kdaj ste se počutili živčni ali samozavestni glede deljenja svojih del in darov za Boga? Kako lahko vaša dejanja in darovi pomagajo drugim in na kakšne načine jih lahko delite?
Jezus, daj mi moč, da bom dovolil, da moja od Boga dana luč sije, da bi drugi videli in slavili tebe.

Berilo

Mt 5,13–16

Ključna vrstica

Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih. Mt 5,16