Prebodena ljubezen

23. februar 2020
Klicala ga je. Pošiljala mu je sporočila. Zdaj pa je Carla stala pred bratovim zagrajenim vhodom in ga ni mogla pripraviti do tega, da bi ji odprl. Obremenjen z depresijo in bojem z zasvojenostjo se je skril v svojem domu. V obupnem poskusu, da bi vstopila v njegovo osamo, je Carla zbrala nekaj njegove najljubše hrane skupaj s spodbudnimi vrsticami in sveženj spustila čez ograjo.
A ko je spustila sveženj, se je zataknil za eno od konic ograje, se raztrgal in stresel vsebino na pesek spodaj. Njen dobronamerni, z ljubeznijo izpolnjeni dar se je spremenil v dozdevno zapravljanje časa. Ali bo njen brat sploh opazil njen dar? Ali bo dosegel poslanstvo upanja, kot je nameravala? Lahko samo upa in moli, ko čaka na njegovo ozdravljenje.
Bog je tako ljubil svet, da je – v bistvu – spustil svojega edinega Sina čez zid našega greha ter prinesel dar ljubezni in ozdravljenja utrujenemu in zadržanemu svetu (Jn 3,16). Prerok Izaija je napovedal ceno tega dejanja ljubezni v Iz 53,5. Prav ta Sin bo »ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd.« Njegove rane bodo prinesle upanje v dokončno ozdravljenje. Nase je vzel »krivdo nas vseh« (v. 6).
Preboden z žeblji zaradi našega greha in potrebe vstopa Božji dar Jezus v naše dneve danes s svežo močjo in perspektivo. Kaj vam pomeni njegov dar?
— Elisa Morgan

V razmislek

Kako ste izkusili Božjo prebodeno ljubezen? Kako ste videli, da je spremenil strto življenje s svojo čudovito milostjo?
Dragi Bog, hvala za tvoj dar Jezusa, ki si ga poslal čez ograjo v moje srce, da danes poteši mojo potrebo.

Berilo

Iz 53,1–6

Ključna vrstica

On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Iz 53,5