Poskrbljeno je za nas

18. april 2020
Debbie, lastnica čistilnega servisa, je vedno iskala več strank, da bi izgradila svoj posel. Med nekim klicem se je pogovarjala z žensko, ki je rekla: »Tega si zdaj ne bom mogla privoščiti, ker sem na terapiji za zdravljenje raka.« Takrat se je Debbie odločila, da ne bo zavrnjena nobena »ženska, ki prejema terapijo za zdravljenje raka.« Dobila bo brezplačno čiščenje.« Leta 2005 je osnovala neprofitno organizacijo, kjer so podjetja darovala svoje čistilne storitve ženskam, ki se borijo z rakom. Ena izmed njih je dobila naval zaupanja, ko je prišla domov v čisto hišo. Rekla je: »Prvič sem dejansko začela verjeti, da lahko premagam raka.«
Občutek, da je poskrbljeno za nas in da imamo podporo, nam lahko pomaga, da obstanemo, ko se srečujemo s težavo. Zavedanje Božje prisotnosti in podpore lahko še posebej prinese upanje, ki spodbudi našega duha. Ps 46, najljubši mnogim, ki gredo skozi težave, nas spominja: »Bog nam je zatočišče in moč, pomoč v stiskah, vedno navzoča« in »Odnehajte in spoznajte, da sem jaz Bog, … vzvišen na zemlji. GOSPOD nad vojskami je z nami« (v. 2, 11–12).
Če se spominjamo Božjih obljub in njegove prisotnosti z nami, nam lahko to pomaga obnoviti naše srce in nam dati pogum in zaupnost, da bomo prestali težke čase.
— Anne CetasV RAZMISLEK: V katerih preizkušnjah se zanašate na Boga za moč? Katere svetopisemske vrstice vam pomagajo?MISEL/
Hvaležen sem ti, Bog, za tvojo prisotnost in tvoje obljube. Pomagaj mi, da bom živel v zaupnosti vate in v tvojo sposobnost, da me boš ohranil.

Berilo

Ps 46

Ključna vrstica

GOSPOD nad vojskami je z nami. Ps 46,12