Ponovno srečanje

23. marec 2020
Deček je navdušeno odprl veliko škatlo od očka, za katerega je mislil, da ga ne bo domov iz vojske, da bi praznoval njegov rojstni dan. V škatli je bila še ena darilna škatla in v tej škatli je bila še ena, v kateri je bil listek z napisom: »Presenečenje!« Deček je zmeden dvignil pogled – ravno v trenutku, ko je njegov očka stopil v sobo. V solzah je deček skočil očetu v objem in vzkliknil: »Očka, pogrešal sem te« in »Rad te imam!«
To solzno, a veselo srečanje zame predstavlja bistvo v Raz 21 opisanega veličastnega trenutka, ko bodo Božji otroci zagledali svojega ljubečega Očeta iz oči v oči – v popolnoma obnovljenem stvarstvu. »In obrisal bo [Bog] vse solze z njihovih [naših] oči.« Nič več ne bomo izkušali bolečine ali bridkosti, ker bomo z nebeškim Očetom. Kot pravi »močen glas« v Raz 21: »Glej, prebivališče Boga med ljudmi! In prebival bo z njimi« (v. 3–4).
Obstajata nežna ljubezen in veselje, ki ju Jezusovi učenci že uživajo z Bogom, kot opisuje 1 Pt 1,8: »Njega ljubite, čeprav ga niste videli. Verujete vanj, čeprav ga zdaj ne vidite, veselite se v neizrekljivem in poveličanem veselju.« A predstavljajte si naše neverjetno, prekipevajoče veselje, ko bomo zagledali tistega, ki ga ljubimo in po katerem hrepenimo, da nas bo sprejel v svoj objem!
— Alyson KiedaV RAZMISLEK: Česa se najbolj veselite glede življenja v Božji prisotnosti v obnovljenem stvarstvu? Kako zdaj izkušate prebliske tega veselja?MISEL/
Ljubeči Bog, z veseljem pričakujemo dan, ko bomo s teboj. Do takrat pa nam pomagaj, da ti bomo z veseljem služili, ko čakamo.

Berilo

Raz 21,1–7

Ključna vrstica

Glej, prebivališče Boga med ljudmi! Raz 21,3