Polno spoznani

3. marec 2020
»Zdaj ne bi smeli biti več tukaj. Nekdo tam zgoraj je pazil na vas,« je voznik vlečnega vozila rekel moji mami, ko je potegnil njen avto z roba strme gorske globeli in preučeval sledi gum, ki so vodile do razbitine. Takrat je bila mama noseča z menoj. Ko sem odraščal, je pogosto omenjala zgodbo, kako je tisti dan Bog rešil najini življenji, in mi zagotovila, da sem bil Bogu dragocen, še preden sem se rodil.
Nihče izmed nas se ne more izogniti temu, da nas naš vsevedni Stvarnik ne bi opazil. Pred več kot 2500 leti je rekel preroku Jeremiju: »Preden se te upodobil v materinem telesu, sem te poznal« (Jer 1,5). Bog nas pozna bolj podrobno kot katerikoli človek in lahko da našemu življenju namen in smisel kot nihče drug. Ni nas samo upodobil z modrostjo in močjo, ampak nas tudi ohranja vsak trenutek našega obstoja – vključno z osebnimi podrobnostmi, ki se pojavijo vsak trenutek, ne da bi se jih sploh zavedali, od bitja srca do zapletenega delovanja naših možganov. Ko je David premišljeval, kako naš nebeški Oče drži skupaj vse vidike našega obstoja, je vzkliknil: »In zame, kako težke so tvoje misli, o Bog« (Ps 139,17).
Bog nam je bližje kot naš poslednji dih. Ustvaril nas je, pozna nas, ljubi nas in vreden je našega čaščenja in slavljenja.
— James BanksV RAZMISLEK: Za kateri vidik Božje skrbi za vas bi ga radi slavili v tem trenutku? Kako lahko danes nekoga spodbudite z mislijo, da Bog skrbi zanj?MISEL/
Čudovit si, Bog! Hvala, da me držiš in vodiš skozi vsak trenutek dneva.

Berilo

Jer 1,1–8

Ključna vrstica

Preden sem te upodobil v materinem telesu, sem te poznal. Jer 1,5