Polno razodetje

7. april 2020
Obiskovalci kina so slišali čudovit glas Emily Blunt v glavni vlogi v filmu Mary Poppins se vrača. Neverjetno je, da je njen mož odkril njen glasbeni talent šele štiri leta po poroki. V intervjuju je povedal, kako je bil presenečen, ko jo je prvič slišal peti: »Kdaj si mi pa mislila to povedati?«
V odnosih pogosto izvemo nove, včasih nepričakovane podrobnosti, ki nas presenetijo. V Evangeliju po Marku so Jezusovi učenci imeli najprej nepopolno sliko Jezusa in so se trudili dojeti vse, kar on je. V srečanju na Galilejskem jezeru pa je Jezus odkril več o sebi – tokrat obseg svoje moči nad silami narave.
Potem ko je nahranil množico več kot 5000 ljudi, je Jezus poslal svoje učence na Galilejsko jezero, kjer jih je ujel hud vihar. Tik pred zoro so se učenci prestrašili, ko so zagledali nekoga hoditi po vodi. Jezusov znani glas jih je potolažil: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« (Mr 6,50). Potem je pomiril razbesnelo jezero. Ko so videli takšno veliko moč, so bili »vsi iz sebe« (6,51), celo ko so se trudili, da bi popolnoma doumeli to izkušnjo Kristusove moči.
Ko izkušamo Jezusa in njegovo moč nad viharji v našem življenju, dobimo popolnejšo sliko tega, kdo je. Takrat smo vsi iz sebe.
— Lisa M. SamraV RAZMISLEK: Kako spoznanje o Kristusovi moči pomaga razviti polnejšo sliko o tem, kdo on je? Katere druge zgodbe v Svetem pismu razodevajo njegovo moč?MISEL/
Jezus, ti nas osupljaš s svojo močjo. Odpri nam oči in nam odkrij več o tem, kdo si, da te bomo lahko častili.

Berilo

Mr 6,45–56

Ključna vrstica

On pa je takoj začel govoriti z njimi. Dejal jim je: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« Mr 6,50