Ostani na poti

9. april 2020
Zmračilo se je, ko sem hodil za Lijem Baom po vrhu terasastih sten, vrezanih v gore osrednje Kitajske. Tukaj nisem še nikoli hodil in nisem videl več kot korak pred seboj in kako strm je bil prepad na najini levi. Pogoltnil sem slino in se držal tik za Lijem. Nisem vedel, kam greva niti kako dolga je pot, a zaupal sem prijatelju.
Bil sem v istem položaju kot Tomaž, Jezusov učenec, za katerega se je zdelo, da vedno potrebuje potrditev. Jezus je rekel svojim učencem, da mora oditi, da bo pripravil prostor zanje, in še: »In kamor jaz grem, poznate pot« (Jn 14,4). Tomaž je postavil logično naslednje vprašanje: »Gospod, ne vemo, kam greš. Kako bi mogli poznati pot?« (v. 5).
Jezus ni potešil Tomaževega dvoma z razlago, kam jih pelje. Preprosto je zagotovil svojemu učencu, da je on pot tja. In to je bilo dovolj.
Tudi mi imamo vprašanja glede svoje prihodnosti. Nihče ne pozna podrobnosti o tem, kaj je pred nami. Življenje je polno zavojev, za katere ne vemo, da bodo prišli. To je v redu. Dovolj je poznati Jezusa, ki je »pot, resnica in življenje« (v. 6).
Jezus ve, kaj sledi. Pravi nam samo, naj hodimo tesno za njim.
— Mike WittmerV RAZMISLEK: Kateri je vaš največji strah glede vaše prihodnosti? Zakaj je dovolj hoditi za Jezusom v to prihodnost?MISEL/
Oče, pomagaj nam videti, da je potovanje cilj in da je pot tvoj Sin.

Berilo

Jn 14,1–7

Ključna vrstica

Gospod, ne vemo, kam greš. Kako bi mogli poznati pot? Jn 14,5