On napolni prazne

20. november 2021
Psihologinja Madeline Levine je opazila »kamuflažo za rezanje« petnajstletnice – majico z dolgimi rokavi, potegnjenimi čez roke; običajno jo nosijo ljudje, ki se samopoškodujejo. Ko je deklica zavihala rokav, je psihologinja osupnila, ko je odkrila, da je deklica uporabila britvico, da si je na roko napisala »prazna«. Bila je žalostna, a tudi hvaležna, da je bila najstnica odprta za resno pomoč, ki jo je obupno potrebovala.
Najstnica na nek način predstavlja mnoge ljudi, ki so si napisali »prazen« na svoje srce. Janez je napisal, da je Jezus prišel izpolnit praznino in dat življenje »v obilju« (Jn 10,10). Bog je dal željo po polnem življenju v vsakega človeka in hrepeni po tem, da bi ljudje izkusili ljubeč odnos z njim. A opozoril jih je tudi, da bo »tat« uporabil ljudi, stvari in okoliščine in poskusil uničiti njihovo življenje (v. 1, 10). Njegove trditve, da bo dal življenje, bodo lažne in le posnemanje. V nasprotju s tem Jezus ponuja, kar je pravo – »večno življenje« in obljubo, da nas ne bo nihče iztrgal iz njegove roke (v. 28).
Samo Jezus lahko napolni prazne prostore v našem srcu z življenjem. Če se počutite prazni, ga kličite še danes. Če izkušate resne boje, poiščite pobožen nasvet. Samo Kristus lahko da življenje, ki je v obilju in polno – polno smisla, ki je v njem.
— Marvin Williams

V razmislek

Ko ste iskali pomembnost in vznemirjenje, katere stvari so vas razočarale? Kako je Jezus izpolnil vaše življenje?
Jezus, ko premišljujem o polnem življenju v obilju, ki si mi ga ti zagotovil, mi pomagaj, da se bom uprl temu, da bi se od tebe odvrnil k stvarem, za katere mislim, da me bodo zadovoljile.

Berilo

Jn 10,1–10

Ključna vrstica

Tat prihaja samo zato, da krade, kolje in uničuje. Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju. Jn 10,10