Njegova čudovita pomoč

10. februar 2022
Policist se je čudil molitvam. Po njegovi oceni se je »sto tisoče ali mogoče milijone molitev« dvigovalo k Bogu za pomoč, ko so požari divjali po gorah v njegovi državi. Plameni so v dvanajstih urah použili štiri milijone arov, ko so divjali po suhih gozdovih, požgali tristo hiš do tal in grozili celim mestom na svoji poti. Potem je prišel »Blagoslov«, kot ga je poimenoval nek meteorolog. Ne, ne dež. Pravočasen sneg. Zapadel je na območju požarov, a prišel je zgodaj za tisti čas leta. Vse do trideset centimetrov mokrega snega, ki je upočasnil ogenj in ga na nekaterih mestih celo ustavil.
Takšna usmiljena pomoč se zdi skoraj preveč čudovita, da bi jo lahko razložili. Ali Bog sliši naše molitve za sneg? In tudi za dež? Sveto pismo opisuje njegove številne odgovore, vključno z Elijevim upanjem na dež (1 Kr 18,41–46). Služabnik z veliko vero, Elija, je razumel Božjo suverenost, tudi glede vremena. Kot pravi Ps 147 o Bogu: »Zemlji pripravlja dež« (v. 8). »Sneg daje kakor volno … kdo more obstati pred njegovim mrazom?« (v. 16–17).
Elija je rekel: »… že se sliši šumenje dežja,« še preden so se sploh oblikovali oblaki (1 Kr 18,41). Ali je naša vera v njegovo moč tako močna? Bog vabi naše zaupanje, ne glede na njegov odgovor. Pri njem lahko iščemo njegovo čudovito pomoč.
— Patricia Raybon

V razmislek

Kakšno čudovito pomoč od Boga ste videli v težki situaciji? Kako njegova pomoč spodbuja vašo vero?
Čudoviti Bog, klanjam se pred tvojimi nogami, ponižen ob tvoji usmiljeni pomoči, kadarkoli pride. Hvala ti, da spodbujaš našo vero s svojo suvereno močjo po vsej zemlji.

Berilo

Ps 147,8–17

Ključna vrstica

Sneg daje kakor volno. Ps 147,16