Nič nas ne more ločiti

13. november 2021
Ko se je Prisin oče, pastor, odzval Božjemu klicu, naj ustanovi misijonarsko postajo na majhnem otoku v Indoneziji, je Prisina družina živela v uničeni kolibi, ki so jo nekoč uporabljali za živali. Pris se spominja, kako je družina praznovala božič. Sedeli so na tleh in peli hvalnice, medtem ko je dež kapljal skozi slamnato streho. A oče jo je opomnil: »Pris, samo zato, ker smo revni, to ne pomeni, da nas Bog ne ljubi.«
Nekateri vidijo od Boga blagoslovljeno življenje kot življenje, polno bogastva, zdravja in dolgega življenja. V času stisk se morda sprašujejo, ali jih Bog še ljubi. A v Rim 8,31–39 nas Pavel opominja, da nas ne more nič ločiti od Jezusove ljubezni – ne stiska ali nadloga, preganjanje ali lakota (v. 35). To je temelj za resnično blagoslovljeno življenje, da je Bog izkazal svojo ljubezen do nas, ko je poslal svojega Sina Jezusa, da umre za naše grehe (v. 32). Jezus je vstal od mrtvih in sedaj sedi na Očetovi »desnici« in posreduje za nas (v. 34).
V času trpljenja se lahko trdno oklepamo tolažeče resnice, da je naše življenje ukoreninjeno v tem, kar je Kristus storil za nas. Nič – »ne smrt ne življenje … ne kakršna koli druga stvar« (v. 38–39) – nas ne more ločiti od njegove ljubezni. Ne glede na naše okoliščine ali stisko se spomnimo, da je Bog z nami in da nas ne more nič ločiti od njega.
— Yohanna Suryani H.

V razmislek

Kako se lahko spomnite, da vas ne more nič ločiti od Jezusove ljubezni? Kako lahko poznavanje te resnice spremeni način, kako se odzivate na težave v življenju?
Nebeški Oče, odpri mi oči in srce, da bom bolj razumel tvojo ljubezen, in mi pomagaj do spoznanja, da je tvoja ljubezen dovolj za moje življenje.

Berilo

Rim 8,31–39

Ključna vrstica

Kdo nas bo ločil od Kristusove ljubezni? Mar stiska ali nadloga, preganjanje ali lakota, nagota ali nevarnost ali meč? Rim 8,35