Ni vrste za ljubezen

23. januar 2020
Včasih ko moj labradorec želi pozornost, vzame nekaj mojega in s tem paradira pred menoj. Neko jutro, ko sem pisal za pisalno mizo in mu kazal hrbet, je Max ukradel mojo denarnico in stekel stran. Ko pa je opazil, da ga nisem videl, ko je to storil, se je vrnil in me sunil s smrčkom – v gobčku je imel še vedno mojo denarnico, premikal je oči, mahal z repom in me vabil k igri.
Maxove norčije so me nasmejale, a me tudi spomnile na moje omejitve, kar se tiče moje pozornosti do drugih. Tako pogosto sem nameraval preživeti čas z družino ali prijatelji, ampak druge stvari zavzamejo moj čas in zavedanje; in preden se zavem, dan mine in ljubezni ne izkažem.
Kako tolažeče je vedeti, da je naš nebeški Oče tako velik, da lahko poskrbi za vsakega od nas najbolj intimno – da poskrbi za dih v naših pljučih do konca življenja. Svojemu ljudstvu obljublja: »Do vaše starosti ostanem isti, do vaših sivih las vas bom tovoril. Jaz sem naredil, jaz bom nosil« (Iz 46,4).
Bog ima vedno čas za nas. Razume vsako podrobnost naših okoliščin – ne glede na to, kako zapletene ali težke so – in je tam, kadarkoli ga kličemo v molitvi. Nikoli nam ni treba čakati v vrsti na Odrešenikovo neomejeno ljubezen.
— James Banks

V razmislek

Kako Bog poskrbi za vaše vsakodnevne potrebe? Kako lahko delite njegovo ljubezen z drugimi?
Vedno imaš čas zame, Jezus. Prosim, pomagaj mi, da bom vsak trenutek živel zate!

Berilo

Iz 46,3–10

Ključna vrstica

Jaz sem naredil, jaz bom nosil. Iz 46,4