Nepredstavljivo

18. februar 2020
Bart Millard je leta 2001 napisal velik glasbeni hit, ko je napisal: »I Can Only Imagine« [Samo predstavljam si lahko]. Pesem prikazuje, kako čudovito bo v Kristusovi prisotnosti. Besedilo je dalo tolažbo naši družini naslednje leto po tem, ko je najina sedemnajstletna hči Melissa umrla v prometni nesreči, in predstavljali smo si, kako se počuti v Božji prisotnosti.
A beseda predstavljati si mi je spregovorila še drugače v dneh po Melissini smrti. Ko so se mi približali očetje Melissinih prijateljev, zaskrbljeni in polni bolečine, so rekli: »Ne morem si predstavljati, kaj prestajaš.«
Njihovi izrazi sočutja so pomagali, pokazali so, da sočustvujejo z našo izgubo – zdela se jim je nepredstavljiva.
David je zadel globočino velike izgube, ko je opisal hojo skozi »globel smrtne sence« (Ps 23,4). Smrt bližnjega je zagotovo to in včasih ne vemo, kako bomo krmarili skozi to temno globel. Ne moremo si predstavljati, da bomo lahko kdaj prišli ven na drugi strani.
Toda tako kot Bog obljublja, da bo zdaj z nami v tej temni globeli, nam daje tudi veliko upanje za prihodnost, tako da nam zagotovi, da bomo na drugi strani globeli v njegovi prisotnosti. Za vernike pa »izseliti se iz telesa« pomeni biti prisoten ob njem (2 Kor 5,8). To nam pomaga krmariti skozi nepredstavljivo, ko si predstavljamo prihodnje srečanje z njim in drugimi.
— Dave Branon

V razmislek

Kaj je najboljše, kar lahko rečete prijateljem, ki so izgubili nekoga, ki so ga imeli radi? Kako se lahko pripravite na te trenutke deljenja tolažbe?
Hvala ti, Bog, da si z nami tudi v globeli smrtne sence, ko si predstavljamo veličastvo nebes.

Berilo

Ps 23

Ključna vrstica

Tudi če bi hodil po globeli smrtne sence, se ne bojim hudega, ker si ti z menoj. Ps 23,4