Naš Oče poje

26. april 2020
Dandy rad spodbuja ljudi s pesmijo. Nekega dne smo kosili v njegovi najljubši restavraciji in opazil je, da ima natakarica težak dan. Postavil ji je nekaj vprašanj in potem začel tiho peti melodično, veselo pesmico, da bi jo razvedril. »No, prijazni gospod, polepšali ste mi dan. Najlepša hvala,« je rekla z velikim nasmehom, ko si je zapisala naše naročilo.
Ko odpremo knjigo Sofonija, ugotovimo, da Bog rad prepeva. Prerok je mojstrsko narisal podobo s svojimi besedami, v kateri je opisal Boga kot glasbenika, ki rad poje za svoje otroke in z njimi. Napisal je: »Veselí se nad teboj v radosti, nemí v svoji ljubezni, vriska nad teboj v prepevanju« (3,17). Bog je obljubil, da bo za vedno prisoten pri tistih, ki jih je njegovo usmiljenje spremenilo. Vendar se ne ustavi tukaj! On vabi in se pridružuje svojemu ljudstvu: »Vesêli in raduj se iz vsega srca« (v. 14).
Samo predstavljamo si lahko dan, ko bomo skupaj z Bogom in vsemi tistimi, ki so sprejeli Jezusa za svojega Odrešenika. Kako čudovito bo slišati našega nebeškega Očeta, ki poje pesmi za nas in z nami, in izkusiti njegovo ljubezen, odobravanje in sprejemanje.
— Estera Pirosca EscobarV RAZMISLEK: Kako lahko proslavljate Božjo ljubezen do vas? Katero pesem poje danes nad vami in z vami?MISEL/
Nebeški Oče, vemo, da nas zaradi našega zavezništva z Jezusom ne samo sprejemaš, ampak proslavljaš z nami in se veseliš nad nami kot svojimi otroki. Hvala ti za tvojo ljubezen.

Berilo

Sof 3,14–20

Ključna vrstica

[Gospod] vriska nad teboj v prepevanju. Sof 3,17