Naravnost naprej

18. junij 2020
Nekoč je bilo potrebno mirno oko in trdna roka, da je kmet vozil traktor ali kombajn v ravnih vrstah. Toda celo najboljše oči so prekrile vrste in do konca dneva so se utrudile celo najmočnejše roke. Zdaj pa obstaja samokrmiljenje – tehnologija, ki temelji na sistemu GPS, ki omogoča celo dvocentimetrsko natančnost pri sajenju, obdelovanju in škropljenju. Je izredno učinkovita in opravlja se brez rok. Predstavljajte si, kako je sedeti v ogromnem kombajnu in namesto za volan prijeti za goveji sendvič. Čudovito orodje, ki vas premika naravnost naprej.
Morda se spominjate imena Jošija. Okronali so ga za kralja, ko je bil star samo »osem let« (2 Kr 22,1). Nekaj let kasneje, ko je bil sredi dvajsetih, je véliki duhovnik Hilkija našel »knjigo postave« v templju (v. 8). Potem so jo brali mlademu kralju, ki je pretrgal svoja oblačila od žalosti zaradi neposlušnosti prednikov Bogu. Jošija se je odločil, da bo delal, kar je »prav v Gospodovih očeh« (v. 2). Knjiga je postala orodje za vodenje ljudstva, tako da se ne bi obračali ne na desno ne na levo. Božja navodila so bila tam, da poravnajo stvari.
Če dovolimo, da nas Sveto pismo vodi iz dneva v dan, ohranjamo svoje življenje v ravni črti, ko poznamo Boga in njegovo voljo. Sveto pismo je čudovito orodje, ki nas, če mu sledimo, premika naravnost naprej.
— John BlaseV RAZMISLEK: Kako je branje Svetega pisma del vaše vsakodnevne rutine? Kakšna svetopisemska besedila Bog uporablja, da ohranja vaše življenje na pravi poti?MISEL/
Bog, Sveto pismo je dar, ki prinaša resnico in svobodo našemu življenju. Pomagaj, da bom lačen in žejen tvojih besed.

Berilo

2 Kr 22,1–2.8–13

Ključna vrstica

Delal je, kar je prav v GOSPODOVIH očeh; … ni krenil ne na desno ne na levo. 2 Kr 22,2