Napolnjeni, da se prelivamo

7. februar 2022
Ko sva s šestletnim sinom brala njegovo otroško Sveto pismo, sem rekel, da si Jezus naredi dom v nas. Videti je bil zamišljen, ko je vprašal: »Ali je dovolj prostora, da gre Bog v nas?«
Za trenutek nisem vedel, kaj naj rečem. Če rečem ja, to zveni, kot da je Bog zares majhen. Če rečem ne, to zveni, kot da se ne strinjam z Jezusom. Potem sem spoznal, da se osredotočam na napačno stvar – ne gre za to, da bi imel Bog dovolj prostora v nas, ampak da nas napolni.
Jezus napolnjuje vse (Ef 4,10). Zato ne, ni dovolj prostora, da bi šel v majhne, omejene ljudi. Vendar nas napolnjuje s svojo prisotnostjo, ljubeznijo in dobroto. Zato je Pavel molil, da bi Efežani »mogli z vsemi svetimi doumeti, kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globočina, ter spoznati Kristusovo ljubezen, …, da bi se izpolnili do vse Božje polnosti« (3,18–19).
Ko puščamo Jezusu vse več prostora, da »prebiva v naših srcih« (v. 17), tako da počivamo v njegovi prisotnosti in ostajamo ukoreninjeni v njegovi besedi, nas napolnjuje s seboj. Ko še naprej prebiva v nas, odkrivamo vse več o njem, v čemer lahko uživamo. Kmalu postanemo kot čaše, ki ne morejo držati vsega, kar je izlito vanje; Jezusovo življenje, ljubezen in dobrota prekipevajo iz nas in se izlivajo na tiste, s katerimi preživljamo čas.
— Chris Wale

V razmislek

Kako pogosto preživljate čas v razmišljanju, »kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globočina Kristusove ljubezni«? Kako mu lahko daste več prostora v svojem življenju?
Bog, hvala ti za tvojo neskončno in zadovoljujočo prisotnost. Prosim, napolni me s svojo ljubeznijo in dobroto, ko počivam s teboj in premišljujem o tvoji besedi.

Berilo

Ef 3,16–21

Ključna vrstica

… da bi se izpolnili do vse Božje polnosti. Ef 3,19