Največji dar ljubezni

18. januar 2022
Moj sin Geoff je odhajal iz trgovine, ko je na tleh zagledal hojico. Upam, da tukaj ni nekdo, ki potrebuje pomoč, si je mislil. Ozrl se je za stavbo in videl brezdomca ležati nezavestnega na pločniku.
Geoff ga je dvignil in ga vprašal, ali je v redu. »Skušam se napiti do smrti,« mu je odgovoril. »Moj šotor se je polomil v nevihti in izgubil sem vse. Nočem več živeti.«
Geoff je poklical krščansko rehabilitacijsko organizacijo in ko sta čakala na pomoč, je na kratko stekel domov in prinesel moškemu svoj šotor za taborjenje. »Kako vam je ime?« je vprašal Geoff. »Geoffrey,« je odgovoril brezdomec, »z G.« Geoff ni povedal svojega imena niti neobičajnega zapisa. »Očka,« mi je rekel kasneje, »to bi lahko bil jaz.«
Geoff se je nekoč sam boril z zlorabo substanc in pomagal je moškemu zaradi dobrote, ki jo je dobil od Boga. Prerok Izaija je uporabil naslednje besede v pričakovanju Božjega usmiljenja do nas v Jezusu: »Mi vsi smo tavali kakor ovce, obrnili smo se vsak na svojo pot, Gospod pa je naložil nanj krivdo nas vseh« (Iz 53,6).
Kristus, naš Odrešenik, nas ni pustil izgubljenih, samih in malodušnih v obupu. Odločil se je, da se bo poistovetil z nami in nas dvignil v ljubezni, da bi bili lahko osvobojeni, da bi na novo zaživeli v njem. Ni večjega daru.
— James Banks

V razmislek

Kje bi bili brez Jezusa? Kako ste lahko njegove roke in noge nekomu, ki je v stiski?
Hvala ti, Jezus, da si me prišel rešit. Pomagaj mi, da se ti bom pridružil v tvojem poslanstvu iskanja in reševanja ter oznanjal tvojo ljubezen nekomu, ki te potrebuje.

Berilo

Iz 53,1–6

Ključna vrstica

Mi vsi smo tavali kakor ovce. Iz 53,6