Najtežji kraji

20. februar 2020
Geoff je danes mladinski pastor v istem mestu, kjer je nekoč jemal heroin. Bog je spremenil tako njegovo srce kot njegove okoliščine na dih jemajoč način. »Želim obvarovati otroke, da ne bi naredili enakih napak kot jaz in da ne bi trpeli enakih bolečin, kot sem jih prestajal jaz,« je rekel Geoff. »In Jezus jim bo pomagal.« Sčasoma ga je Bog osvobodil suženjstva zasvojenosti in mu dal pomembno službo kljub njegovi preteklosti.
Bog ima načine, kako izvleči nepričakovano dobro iz situacij, kjer se zdi upanje izgubljeno. Jožef je bil prodan v suženjstvo v Egipt in po krivem obdolžen ter poslan v ječo, kjer je bil leta pozabljen. A Bog ga je obnovil in ga postavil na pomemben položaj takoj pod faraonom, kjer je lahko rešil mnogo življenj – vključno z življenji svojih bratov, ki so ga zapustili. V Egiptu se je Jožef poročil in imel otroke. Drugega je poimenoval Efrajim (izhaja iz hebrejskega izraza za »dvakrat rodoviten«) in navedel razlog za to: »Bog me je storil rodovitnega v deželi moje stiske« (1 Mz 41,52).
Geoffova in Jožefova zgodba, čeprav sta oddaljeni tri do štiri tisoč let, kažeta isto nespremenljivo resnico. Celo na najtežjih mestih v našem življenju lahko naše življenje postane plodna tla za Boga, da pomaga mnogim in jih blagoslovi. Ljubezen in moč našega Odrešenika se nikoli ne spremenita in vedno je zvest tistim, ki zaupajo vanj.
— James Banks

V razmislek

Kdaj ste videli, da je Bog naredil nekaj dobrega iz težav v vašem življenju? Kako lahko uporabite svoje pretekle probleme, da bi danes spodbudili druge?
Vsemogočni Oče, slavim te, ker ni nič pretežko zate! Hvala ti za tvojo popolno zvestobo, danes in za vedno.

Berilo

1 Mz 41,46–52

Ključna vrstica

Zbral je žita kakor peska ob morju. 1 Mz 41,49