Naj ostanem!

15. november 2021
Ko sta se odpravljala k avtu, je Zander pobegnil iz maminega naročja in hitro stekel nazaj skozi cerkvena vrata. Ni hotel oditi! Mama je tekla za njim in ga skušala ljubeče objeti, da bi lahko odšla. Ko je mama končno dvignila štiriletnega sina nazaj v naročje, je hlipal in se hrepeneče stegoval čez njeno ramo proti cerkvi, ko sta odhajala.
Zander se je morda le rad igral s prijatelji v cerkvi, a njegovo navdušenje je podoba Davidove želje po čaščenju Boga. Čeprav je morda prosil Boga, naj onemogoči njegove sovražnike za svojo tolažbo in varnost, je David želel, da prevlada mir, »da bi zrl Gospodovo milino, premišljal v njegovem templju« (Ps 27,4). Želja njegovega srca je bila, da bi bil z Bogom – kjerkoli že – in užival v njegovi prisotnosti. Izraelov največji kralj in vojaški junak je nameraval uporabiti čas miru takole: »Peti in igrati hočem Gospodu« (v. 6).
Mi lahko svobodno častimo Boga kjerkoli, saj zdaj prebiva v nas po veri v osebo Svetega Duha (1 Kor 3,16; Ef 3,17). Hrepenimo po tem, da bi preživeli svoje dneve v njegovi prisotnosti in da bi se zbirali z drugimi kristjani! V Bogu – ne znotraj zidov zgradb – najdemo svojo varnost in največje veselje.
— Kirsten Holmberg

V razmislek

Kdaj ste izkusili goreče hrepenenje, da bi častili Boga? Kaj vam preprečuje, da bi to izkusili pogosteje?
Oče, ti si moja radost in moje veselje. Hrepenim po tem, da bi te častil brez motenj ali prekinitev.

Berilo

Ps 27,1–6

Ključna vrstica

Za eno prosim Gospoda, … da bi prebival v Gospodovi hiši vse dni svojega življenja. Ps 27,4