Mož na sedežu 2D

21. junij 2020
Kelsey je hodila po ozkem letalskem prehodu z enajstmesečno hčerko Lucy in njeno aparaturo za kisik. Potovali sta, ker sta iskali zdravljenje za hčerkino kronično pljučno bolezen. Kmalu za tem, ko sta se namestili v skupen sedež, se je stevardesa približala Kelsey in ji rekla, da bi potnik v prvem razredu rad zamenjal sedež z njo. S solzami hvaležnosti, ki so ji tekle po licih, se je odpravila nazaj po prehodu do bolj prostornega sedeža, medtem ko se je radodaren tujec odpravljal do njenega.
Kelseyjin pomočnik je izkazal takšno velikodušnost, kot jo spodbuja Pavel v svojem pismu Timoteju. Pavel je rekel Timoteju, naj pouči tiste v svoji oskrbi: »Dobrodelni naj bodo in naj se bogatijo z dobrimi deli, naj bodo radodarni, naj z drugimi delijo to, kar imajo« (1 Tim 6,18). Smo v skušnjavi, je rekel Pavel, da postanemo vzvišeni in da začnemo upati v bogastvo tega sveta. Raje se osredotočimo na življenje velikodušnosti in služenja drugim, tako da postanemo »bogati« z dobrimi deli, tako kot mož na sedežu 2D na Kelseyjinem letu.
Najsi imamo veliko ali malo, lahko vsi izkusimo bogastvo velikodušnega življenja, tako da smo pripravljeni z drugimi deliti, kar imamo. Ko to delamo, pravi Pavel, »[bomo] dosegli resnično življenje« (v. 19).
— Kirsten HolmbergV RAZMISLEK: Kdo je bil »velikodušen in pripravljen deliti« z vami? S kom lahko velikodušno delite danes?MISEL/
Bog, prosim, daj mi velikodušnega duha, ko obnavljam svoje upanje vate.

Berilo

1 Tim 6,17–19

Ključna vrstica

Dobrodelni naj bodo in naj se bogatijo z dobrimi deli, naj bodo radodarni, naj z drugimi delijo to, kar imajo. 1 Tim 6,18