Ljubezen, kamorkoli gremo

1. februar 2022
Med počitnicami sem sedela na pomolu, brala Sveto pismo in gledala svojega moža, ki je ribaril. Mladenič se nama je približal in predlagal, naj uporabiva drugačno vabo. Ošinil me je s pogledom, ko se je prestopal z ene noge na drugo, in rekel: »Bil sem v zaporu.« Pokazal je na moje Sveto pismo in vzdihnil: »Ali mislite, da je Bogu res mar za ljudi, kakršen sem jaz?«
Odprla sem Mt 25 in mu na glas prebrala, kaj je rekel Jezus o svojih učencih, ki obiščejo tiste v zaporu.
»To pravi? O zaporu?« Solze so mu stopile v oči, ko sem mu povedala, da ima Bog dobroto do njegovih otrok za osebno dejanje ljubezni do njega (v. 31–40).
»Želim si, da bi mi tudi starši odpustili.« Sklonil je glavo. »Takoj se vrnem.« Vrnil se je in mi izročil svoje razpadajoče Sveto pismo. »Mi pokažete, kje najdem te besede?«
Prikimala sem. Z možem sva ga objela, ko sva molila zanj in za njegove starše. Izmenjali smo si kontaktne podatke in še naprej moliva zanj.
Na neki točki se počutimo neljubljeni, nedobrodošli, v stiski in celo fizično ali čustveno v zaporu (v. 35–36). Potrebujemo opomnike na Božje ljubeče usmiljenje in odpuščanje. Imeli bomo tudi priložnost, da podpremo tiste, ki se borijo s temi občutki. Lahko smo del Božjega odrešujočega načrta, ko širimo njegovo resnico in ljubezen, kamorkoli gremo.
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kako lahko ljubite Boga, tako da danes izkažete ljubezen drugim? Na kakšne načine vam je Bog izkazal ljubezen skozi druge?
Oče, hvala, da me ljubiš, mi odpuščaš in daješ priložnosti, da oznanjam tvojo resnico, ko te ljubim, tako da ljubim druge.

Berilo

Mt 25,31–40

Ključna vrstica

Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili. Mt 25,40