Ljubeči Bog

25. januar 2022
Profesor je vsakič končal svoje spletno predavanje na enega izmed dveh načinov. Rekel je: »Se vidimo naslednjič« ali »Lep vikend.« Nekateri študenti so odgovorili: »Hvala. Vi tudi!« Nekega dne pa je študent odgovoril: »Rad vas imam.« Presenečen je odgovoril: »Tudi jaz vas imam rad!« Tisti večer so se sošolci dogovorili, da bodo naredili verigo »rad vas imam« za naslednje predavanje, ker so cenili profesorja, ki je moral učiti zaslon na svojem računalniku, namesto da bi učil v živo, kot mu je bilo ljubše. Čez nekaj dni je profesor ob koncu pouka rekel: »Se vidimo naslednjič,« in študentje so drug za drugim odgovorili: »Radi vas imamo.« To so nadaljevali več mesecev. Učitelj je rekel, da je to ustvarilo močno vez z njegovimi študenti in da se zdaj počuti, kot da so »družina«.
V 1 Jn 4,10–21 mi kot del Božje družine najdemo več razlogov, da rečemo Bogu: »Rad te imam.« Poslal je svojega Sina kot žrtev za naše grehe (v. 10). Dal nam je Duha, da živi v nas (v. 13, 15). Njegova ljubezen je vedno zanesljiva (v. 16) in nikoli se nam ni treba bati sodbe (v. 17). Omogoča nam, da ljubimo njega in druge, »ker nas je on prvi vzljubil« (v. 19).
Ko se naslednjič zberete z Božjim ljudstvom, si vzemite čas, da navedete razloge, zakaj ga ljubite. Če boste naredili verigo »rad te imam« za Boga, bo to prineslo slavo njemu, vas pa bo zbližalo.
— Anne Cetas

V razmislek

Zakaj ljubite Boga? Kako lahko drugim pokažete njegovo ljubezen?
Hvaležen sem, da poznam tvojo ljubezen in da sem del tvoje družine, Oče. Pokaži mi načine, kako lahko ustvarjalno izrazim to ljubezen.

Berilo

1 Jn 4,10–21

Ključna vrstica

Mi smo spoznali ljubezen, ki jo ima Bog do nas, in verujemo vanjo. 1 Jn 4,16