Lačni Boga

16. april 2020
Nov kristjan si je obupno želel brati Sveto pismo. Vendar je v eksploziji izgubil vid in obe roki. Ko je slišal za žensko, ki bere brajlico z ustnicami, je skušal delati enako – vendar je odkril, da so bili živčni končiči na njegovih ustnicah prav tako poškodovani. Kasneje se je zelo razveselil, ko je odkril, da lahko bere črke v brajlici z jezikom! Našel je način, kako brati Sveto pismo in uživati v njem.
Radost in veselje sta bili čustvi, ki ju je izkusil prerok Jeremija, ko je dobil Božje besede. »Če so prišle tvoje besede, sem jih požiral,« je rekel, »tvoja beseda mi je bila v radost in veselje srca« (Jer 15,16). V nasprotju z ljudstvom Juda, ki je preziralo Božjo besedo (8,9), je bil Jeremija poslušen in se je veselil. Njegova poslušnost pa je pripeljala do tega, da je preroka njegovo ljudstvo zavrnilo in ga po krivem preganjalo (15,17).
Nekateri izmed nas smo morda izkusili nekaj podobnega. Nekoč smo z veseljem brali Sveto pismo, a poslušnost Bogu nas je pripeljala v trpljenje in zavračanje od drugih. Tako kot Jeremija lahko prinesemo svojo zmedo Bogu. Jeremiju je odgovoril tako, da je ponovil obljubo, ki mu jo je dal, ko ga je poklical za preroka (v. 19–21; gl. 1,18–19). Bog ga je spomnil, da nikoli ne pusti svojega ljudstva na cedilu. Tudi mi lahko imamo to isto zaupnost. Bog je zvest in nas ne bo nikoli zapustil.
— Poh Fang ChiaV RAZMISLEK: Kdaj ste izkusili veselje ob branju Svetega pisma? Kaj vam lahko pomaga ponovno pridobiti lakoto in žejo po Bogu?MISEL/
Zvesti Bog, hvala, da mi govoriš skozi besede Svetega pisma. Pomagaj mi, da te bom željno iskal in zvesto poslušal.

Berilo

Jer 15,15–21

Ključna vrstica

Če so prišle tvoje besede, sem jih požiral, tvoja beseda mi je bila v radostin veselje srca. Jer 15,16