Ko posreduje Bog

18. januar 2020
V pesmi z naslovom [Ta otrok je ljubljen] Omawumi Efueye, ljubeče poznan kot pastor O, piše o poskusih svojih staršev, da bi prekinili nosečnost, ki se je končala z njegovim rojstvom. Po nekaj nenavadnih dogodkih, ki so preprečili njegov splav, so se odločili, da bodo raje sprejeli otroka. Spoznanje o Božji ohranitvi njegovega življenja je motiviralo Omawumija, da se odpove dobičkonosni karieri v zameno za službo za Boga za poln delovni čas. Danes zvesto vodi eno izmed londonskih cerkva.
Tako kot pastor O so Izraelci izkusili Božje posredovanje v ranljivem obdobju v svoji zgodovini. Ko so potovali skozi puščavo, so prišli pred oči kralja Balaka iz Moaba. Balak se je bal njihovih osvojitev in številnega prebivalstva, zato je poklical preroka Bileama, naj prekolne nič hudega sluteče popotnike (4 Mz 22,2–6).
A zgodilo se je nekaj čudovitega. Kadarkoli je Bileam odprl usta, da bi jih preklel, je iz njih prišel blagoslov. »Glej, prevzel sem blagoslov; blagoslovil je in ne morem preklicati,« je rekel. »Ni uzreti hudega v Jakobu, ni videti nesreče v Izraelu; GOSPOD, njegov Bog, je z njim … Bog jih je izpeljal iz Egipta« (4 Mz 23,20–22). Bog je obvaroval Izraelce pred bitko, za katero sploh niso vedeli, da divja!
Najsi to vidimo ali ne, Bog danes še vedno čuva svoje ljudstvo. V hvaležnosti in občudovanju častimo tistega, ki nas imenuje blagoslovljeni.
— Remi Oyedele

V razmislek

Kako pogosto se ustavite in premišljujete o dnevni zaščiti, ki vam jo nudi Bog? Kaj vam pomeni spoznanje, da vas rešuje pred nevidnimi nevarnostmi?
Oče v nebesih, odpusti nam, da sta nam tvoja skrb in zaščita tolikokrat samoumevni. Daj nam oči, da bomo videli, kako nas blagoslavljaš.

Berilo

4 Mz 23,13–23

Ključna vrstica

Ne dotikajte se mojih maziljencev, mojim prerokom ne delajte nič hudega! Ps 105,15