Ko je življenje težko

14. februar 2020
Telesno, duhovno in čustveno izčrpana sem se zvila v svojem naslanjaču. Naša družina je sledila Božjemu vodenju in se odselila v nov dom daleč stran. Po našem prihodu se nam je pokvaril avto in dva meseca smo bili brez vozila. V tem času je moževa omejena gibljivost po nepričakovani operaciji hrbta in moja kronična bolečina zakomplicirala naše pospravljanje stvari iz škatel. Odkrili smo drage probleme z našim novim starim domom. Naš starejši pes je imel zdravstvene težave. In čeprav nam je naš novi mladič prinašal veliko veselje, je bilo vzgajanje kosmate kepice energije veliko bolj naporno, kot sem pričakovala. Moja drža se je skisala. Kako naj bi imela neomajno vero na potovanju po luknjasti cesti težav?
Ko sem molila, me je Bog spomnil na psalmista, čigar slavljenje ni bilo odvisno od okoliščin. David je izlil svoja čustva, pogosto z veliko ranljivostjo, in iskal zavetje v Božji prisotnosti (Ps 16,1). Priznal je Boga kot svojega skrbnika in zaščitnika (v. 5–6) ter ga slavil in upošteval njegov nasvet (v. 7). David je potrdil: »Vedno postavljam predse GOSPODA; ker je na moji desnici, ne bom omahnil« (v. 8). Zato se je veselil in se počutil varnega v veselju Božje prisotnosti (v. 9–11).
Tudi mi se lahko veselimo, ker vemo, da naš mir ni odvisen od naše sedanje situacije. Ko se zahvalimo nespremenljivemu Bogu za to, kdo je in vedno bo, bo njegova prisotnost dala gorivo naši stanovitni veri.
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kako lahko slavljenje Boga za njegov nespremenljivi značaj in čudovita dela poveča vašo vero v težkih okoliščinah? Katere situacije morate predati v Božje roke, ki so vredne zaupanja?
Hvala, da si ti ti, Oče!

Berilo

Ps 16

Ključna vrstica

GOSPODU pravim: »Ti si moj Gospod, moja sreča, ničesar ni nad tabo.« Ps 16,2