Kdo si?

10. junij 2021
Voditelj naše video konference je rekel: »Dobro jutro!« Odzdravil sem, ampak nisem ga gledal. Zmotila me je moja podoba na zaslonu. Ali sem videti takšen? Pogledal sem smehljajoče se obraze drugih na klicu. Videti so taki, kot so. Ja, torej sem tudi jaz tak. Moral bi malo shujšati. In se postriči.
Po svojem mnenju je bil faraon precej velik. Bil je »levič med narodi, … zmaj v morju« (Ezk 32,2). A potem se je zagledal iz Božje perspektive. Bog je rekel, da je v težavah in da bo izpostavil njegovo truplo divjim živalim. »Zaradi tebe navdam z grozo številna ljudstva, in njihove kralje bo spreletaval srh zavoljo tebe« (v. 10). Faraon je bil veliko manj pomemben, kot si je mislil.
Mogoče si mislimo, da smo »duhovno čedni« – dokler ne vidimo svojega greha, kot ga vidi Bog. V primerjavi z njegovim svetim merilom so »vsa naša pravična dela kakor umazana obleka« (Iz 64,6). A Bog vidi tudi nekaj drugega, nekaj resničnejšega, vidi Jezusa in vidi nas v Jezusu.
Ali ste malodušni nad tem, kako ste videti? Spomnite se, da niste takšni. Če ste predali svoje zaupanje v Jezusa, potem ste v Jezusu in njegova svetost vas prekriva. Lepši ste, kot si predstavljate.
— Mike Wittmer

V razmislek

Kakšno podobo imate o sebi? Kako je to primerljivo s podobo, ki jo ima o vas Bog?
Jezus, oklepam se te. Tvoja ljubezen in dobrota me spreminjata.

Berilo

Ezk 32,2–10

Ključna vrstica

Levič med narodi, uničen si! Bil si ko zmaj v morju. Ezk 32,2