Kam si namenjen?

20. januar 2020
Na severnem Tajskem se je mladinsko nogometno moštvo odločilo, da bo skupaj raziskalo jamo. Po eni uri so se obrnili, da bi se vrnili, in odkrili, da je vhod v jamo poplavljen. Naraščajoča voda jih je silila globlje v jamo, dan za dnem, dokler niso bili ujeti več kot štiri kilometre v notranjosti. Ko so jih čez dva tedna junaško rešili, so se mnogi spraševali, kako so postali tako brezupno ujeti. Odgovor je: korak za korakom.
V Izraelu je Natan poklical Davida na odgovornost, ker je dal ubiti svojega zvestega vojaka, Urijaja. Kako je mož »po svojem [Božjem] srcu« (1 Sam 13,14) zagrešil umor? Korak za korakom. David ni šel od ničle do umora v enem popoldnevu. Ogreval se je zanj, ko je ena slaba odločitev sčasoma vodila k drugim. Začelo se je z drugim pogledom, ki se je spremenil v nasladno strmenje. Zlorabil je svojo kraljevo moč, ko je poslal po Batšebo, potem je skušal zakriti njeno nosečnost, tako da je poklical njenega moža domov s fronte. Ko Urija ni hotel obiskati žene, medtem ko so bili njegovi tovariši v bitki, se je David odločil, da bo moral umreti.
Morda nismo zagrešili umora ali pa nismo ujeti v jami, ki smo si jo sami skopali, vendar se premikamo ali proti Jezusu ali proti težavam. Veliki problemi se ne razvijejo čez noč. Lotevajo se nas postopoma, korak za korakom.
— Mike Wittmer

V razmislek

Kakšno odločitev lahko sprejmete v tem trenutku, da se boste premikali proti Jezusu in stran od težav? Kaj morate storiti, da bi potrdili to odločitev?
Jezus, tečem k tebi!

Berilo

2 Sam 12,1–14

Ključna vrstica

Natán pa je rekel Davidu: »Ti si ta mož!« 2 Sam 12,7