Kaj naj rečem?

14. december 2021
Ko sem se ustavila v antikvariatu, da bi pobrskala po škatli s knjigami, označenimi s »C. S. Lewis«, se je prikazal lastnik trgovine. Ko sva se pogovarjala o knjigah, ki jih ima, sem se vprašala, ali bi ga morda zanimala vera, ki je navdihnila toliko Lewisovega pisanja. Tiho sem molila za vodenje. Na misel mi je prišla informacija iz njegove biografije in začela sva se pogovarjati, kako je značaj C. S. Lewisa kazal na Boga. Na koncu sem bila hvaležna, da je hitra molitev preusmerila najin pogovor k duhovnim stvarem. 
Nehemija se je ustavil in molil pred ključnim trenutkom v pogovoru s kraljem Artakserksom v Perziji. Kralj je vprašal Nehemija, kako mu lahko pomaga, ko je bil ta ves iz sebe zaradi uničenja Izraela. Nehemija je bil kraljev služabnik, zato ni mogel prositi za usluge, vendar je potreboval eno – veliko. Želel je obnoviti Jeruzalem. Zato se je v molitvi obrnil k nebeškemu Očetu, preden je prosil kralja, ali bi lahko zapustil svojo službo, da bi obnovil mesto (Neh 2,4–5). Kralj je privolil in se celo strinjal, da bo pomagal Nehemiju pri organizaciji potovanja in mu priskrbel les za projekt.
Sveto pismo nas spodbuja: »Ob vsaki priložnosti molíte v Duhu z vsakršnimi molitvami in prošnjami« (Ef 6,18). To vključuje trenutke, ko potrebujemo pogum, samoobvladanje ali tenkočutnost. Če molimo, preden spregovorimo, nam to pomaga dati Bogu nadzor nad našo držo in našimi besedami.
Kako bi Bog danes želel usmerjati vaše besede? Vprašajte ga in izvedeli boste!
— Jennifer Benson Schuldt

V razmislek

Pri kakšnem načinu govorjenja potrebujete Božjo pomoč, da ga boste spremenili? Katere situacije v vašem življenju bi imele največ koristi od molitve?
Dragi Bog, svoje besede predajam tebi. Uporabi jih za svojo slavo. Pomagaj jim, da navdihnejo in spodbudijo druge.

Berilo

Neh 2,1–6

Ključna vrstica

V molitvi sem se obrnil k nebeškemu Bogu in rekel kralju … Neh 2,4–5