Jezus me je osvobodil

24. februar 2020
»Toliko časa sem živel z mamo, da se je odselila!« To so bile besede KC-ja, čigar življenje pred treznostjo in predajo Jezusu ni bilo lepo. Odkrito priznava, da je podpiral svoje jemanje drog s krajo – celo od bližnjih. To življenje je zdaj za njim in to poudarja, tako da spremlja leta, mesece in dneve, odkar je »čist«. Ko se s KC-jem redno dobivava na preučevanju Svetega pisma, vidim spremenjenega človeka.
Mr 5,15 govori o nekom, ki je bil obseden z duhovi, a se je spremenil. Pred ozdravljenjem je bil nemočen, brez upanja, brez doma, obupan (v. 3–5). A vse to se je spremenilo, ko ga je Jezus osvobodil (v. 13). Toda tako kot pri KC-ju je bilo njegovo življenje pred Jezusom daleč od običajnega. Njegov notranji nemir, ki ga je izražal navzven, ni dosti drugačen od tega, kar ljudje izkušajo danes. Nekateri ljudje, ki trpijo, živijo v zapuščenih stavbah, vozilih ali drugih krajih; nekateri živijo doma, a so čustveno sami. Nevidne verige oklepajo njihovo srce in um do take mere, da se oddaljijo od drugih.
V Jezusu imamo tistega, ki mu lahko zaupamo svojo bolečino in sramoto preteklosti in sedanjosti. In tako kot pri Legiji in KC-ju čaka z odprtimi rokami usmiljenja na vse, ki danes pritečejo k njemu (v. 19).
— Arthur Jackson

V razmislek

Kako vas je Jezus spremenil? Koga poznate, ki bi moral to slišati?
Bog, tako sem hvaležen, da lahko po Jezusu stvari, ki so me nadzirale v preteklosti, ostanejo v preteklosti.

Berilo

Mr 5,1–20

Ključna vrstica

Začel [je] oznanjati …, koliko mu je storil Jezus. Mr 5,20