Iskanje Boga

13. april 2020
Navdihujoče je gledati gorečnost in predanost ljudi, ko sledijo svojim sanjam. Mlada ženska, ki jo poznam, je diplomirala na univerzi v manj kot treh letih – naloga, ki je zahtevala popolno predanost. Prijatelj je želel določen avto, zato je pridno delal – pekel in prodajal torte, dokler ni dosegel cilja. Nekdo drug, ki dela v prodaji, skuša vsak teden spoznati sto novih ljudi.
Čeprav je lahko dobro, če željno iščemo nekaj, kar ima zemeljsko vrednost, obstaja še nekaj pomembnejšega, kar moramo iskati.
Kralj David je v obupu, ko je bil v puščavi, napisal: »O Bog, moj Bog si ti, željno te iščem« (Ps 63,2). Ko je David klical k Bogu, se je Bog približal utrujenemu kralju. Davidova duhovna žeja po Bogu je bila lahko potešena le v Božji prisotnosti.
Kralj se je spomnil srečanja z Bogom v njegovem »svetišču« (v. 3), izkusil je njegovo ljubezen, ki prekaša vse (v. 4), in ga slavil dan za dnem – ter našel pravo zadovoljstvo v njem, ki je podobno uživanju v polnem in bogatem obroku (v. 5–6). Celo ponoči je premišljeval o Božji veličini ter prepoznal njegovo pomoč in zaščito (v. 7–8).
Danes nas Sveti Duh opominja, naj željno iščemo Boga. Ko se ga oklepamo, nas Bog v moči in ljubezni dviguje s svojo močno desnico. Po vodenju Duha se približajmo Stvarniku vseh dobrih stvari.
— Dave BranonV RAZMISLEK: Kako vas Sveti Duh spodbuja, da iščete Boga? Kaj lahko storite ta teden, da bi se mu približali?MISEL/
Hvala ti, Bog, da me kličeš, naj te iščem. Te bolje spoznam. Te bolj ljubim. Prepoznam tvojo veličino. Tako sem hvaležen za tvojo prisotnost v mojem življenju.

Berilo

Ps 63,1–9

Ključna vrstica

O Bog, moj Bog si ti, željno te iščem. Ps 63,2