Dva sta boljša

6. marec 2020
Leta 1997 sta se na triatlonu Ironman na Havajih dve ženski borili, da ostaneta na nogah, ko sta krevsali proti ciljni črti. Izčrpani tekačici sta vztrajali na majavih nogah, dokler se ni Sian Welch zaletela v Wendy Ingraham. Obe sta padli na tla. Borili sta se, da vstaneta, opotekali sta se naprej, dvajset metrov pred ciljno črto pa sta ponovno padli. Ko se je Ingrahamova začela plaziti, je množica ploskala. Ko ji je njena sotekmovalka sledila, so še glasneje vpili. Ingrahamova je prečkala ciljno črto na četrtem mestu in padla v iztegnjene roke svojih podpornikov. Potem se je obrnila in segla proti padli sestri. Welcheva je pognala svoje telo naprej in iztegnila utrujene roke proti Ingrahamovi roki ter prečkala ciljno črto. Ko je končala tekmovanje na petem mestu, je množica tulila od odobravanja.
Dokončanje tega para 224-kilometrskega tekmovanja v plavanju, kolesarjenju in teku je navdihnilo mnoge. A podoba utrujenih tekmovalk, ki sta skupaj vztrajali, ostaja vtisnjena v moj um in potrjuje resnico iz Prd 4,9–11, ki daje moč življenju.
Ni sramotno priznati, da potrebujemo pomoč v življenju (v. 9), še posebej ker ne moremo iskreno zanikati svojih potreb ali jih skriti pred našim vsevednim Bogom. V nekem trenutku bomo vsi padli, fizično ali čustveno. Če vemo, da nismo sami, nas lahko to tolaži, ko vztrajamo. Ko nam naš ljubeči Oče pomaga, nam daje moč, da bi se dotaknili drugih v stiski ter jim s tem potrdili, da oni prav tako niso sami.
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Kako vam je nekdo pomagal? Kako lahko ta teden spodbudite druge?MISEL/
Vsemogočni Bog, hvala, da nam nenehno potrjuješ svojo prisotnost, ko nam pomagaš in nam daješ priložnosti, da se dotaknemo drugih in jim pomagamo.

Berilo

Prd 4,9–11

Ključna vrstica

Boljše je, da sta dva kakor eden, ker imata dobro plačilo za svoj trud. Prd 4,9