Drzna vera

27. november 2021
Potem ko so letalo Prema Pradhama (1924–1998) sestrelili med Drugo svetovno vojno, je bil ranjen, vendar se je s padalom rešil na varno. Zaradi poškodbe je vse življenje šepal. Nekoč je rekel: »Imam hromo nogo. Ali ni nenavadno, da me je Bog poklical, da oznanjam evangelij v Himalaji?« In res je oznanjal v Nepalu – vendar ne brez nasprotovanja, ki je vključevalo zaporno kazen v »temnicah smrti«, kjer so bili zaporniki v izredno slabih pogojih. V petnajstih letih je Prem preživel deset let v štirinajstih različnih zaporih. Njegovo drzno pričevanje pa je obrodilo spremenjena življenja za Kristusa, ki so vključevala stražarje in zapornike; ti so ponesli sporočilo o Jezusu svojim ljudem.
Apostol Peter se je srečal z nasprotovanjem zaradi svoje vere v Jezusa in ker ga je Bog uporabil, da ozdravi hromega (Apd 4,9). Vendar je izkoristil priložnost, da je drzno oznanjal Kristusa (v. 8–13).
Danes se morda tudi mi tako kot Peter srečujemo z nasprotovanjem (v. 10–11), vendar imamo družinske člane, sodelavce, sošolce in druge, za katere vemo, da morajo slišati za tistega, v katerem je odrešenje (v. 12), ki je umrl, da bi plačal za naše grehe, in bil obujen od mrtvih kot dokaz njegove moči odpuščanja (v. 10). Naj slišijo, ko v molitvi in drzno oznanjamo to dobro novico, da je odrešitev samo v Jezusu.
— Arthur Jackson

V razmislek

Kako boste danes drzno oznanjali Jezusa? Kaj vam preprečuje, da bi drugim oznanjali Jezusa? Kako se lahko bolje pripravite na to?
Oče, hvala za to, kar si storil zame. Pomagaj mi, v Jezusovem imenu, da bom drzno oznanjal svojo vero drugim.

Berilo

Apd 4,8–13

Ključna vrstica

V nikomer drugem ni odrešenja. Apd 4,12