Dobro [storjeno]!

18. december 2021
Šola, kjer moj sin Brian uči nogomet, je izgubila ključno tekmo v težkem boju. Njihov nasprotnik je bil v zadnjih dveh letih neporažen. Brianu sem poslal sporočilo, da sočustvujem z njim, in prejel jedrnat odgovor: »Otroci so se borili!«
Nobeden izmed učitelj po tekmi ni sramotil igralcev. Nihče ni vpil nanje zaradi napak ali slabih odločitev med tekmo. Ne, učitelji so zasuli mlade športnike s pohvalami za to, kar je bilo vredno pohvaliti.
Podobno je dobro vedeti, da kristjani ne bomo slišali ostrih besed obsodbe od Kristusa. Ko se bo ponovno vrnil in bomo stali pred njim, nas ne bo sramotil. Videl bo, kaj smo storili, ko smo hodili za njim (2 Kor 5,10; Ef 6,8). Mislim, da bo rekel nekaj takega: »Boril si se! Dobro [storjeno]!« Apostol Pavel je pričeval, da je »izbojeval dober boj«, in se veselil, da ga bo Bog sprejel (2 Tim 4,7–8).
Življenje je nenehna bitka s strašnim, nepopustljivim sovražnikom, predanim našemu uničenju. Upiral se bo vsakemu poskusu, ki ga storimo, da bi bili podobni Jezusu in da bi ljubili druge. Prišlo bo nekaj dobrih zmag in nekaj bolečih izgub – Bog ve –, vendar za tiste v Jezusu ne bo večne obsodbe (Rim 8,1). Če stojimo pred njim po zaslugi Božjega Sina, bo vsak »prejel od Boga priznanje« (1 Kor 4,5).
— David H. Roper

V razmislek

Ali vas misel na to, da boste stali pred Bogom, napolnjuje s strahom ali veseljem? Kaj bi povzročilo to razliko?
Hvala ti, Bog, za obljubo, da zato, ker imam Jezusa za svojega Odrešenika, ne bom nikoli obsojen.

Berilo

2 Tim 4,1–8

Ključna vrstica

Dober boj sem izbojeval, tek dokončal, vero ohranil. 2 Tim 4,7