Deliti upanje

23. november 2021
Ko je Emma povedala, kako ji je Bog pomagal sprejeti njeno identiteto njegovega ljubljenega otroka, je v najin pogovor vpletla Sveto pismo. Komaj sem lahko prepoznala, kdaj je šolarka nehala govoriti svoje besede in kdaj je začela navajati Božje besede. Ko sem jo pohvalila, da je kot hodeče Sveto pismo, je dvignila obrv. Ni namenoma navajala svetopisemskih vrstic. Skozi dnevno branje Svetega pisma je modrost, ki jo je našla v njem, postala del Emminega vsakdanjega besednjaka. Veselila se je Božje nenehne prisotnosti in uživala v vsaki priložnosti, ko je lahko povedala njegovo resnico drugim. A Emma ni prva mlada oseba, ki jo je Bog uporabil, da navdihne druge, naj v molitvi berejo, se učijo in uporabljajo Sveto pismo.
Ko je apostol Pavel spodbudil Timoteja, naj prevzame vodenje, je pokazal zaupanje v tega mladeniča (1 Tim 4,11–16). Pavel je priznal, da je Timotej ukoreninjen v Svetem pismu od otroštva (2 Tim 3,15). Tako kot Pavel se je tudi Timotej srečeval z dvomljivci. Vendar sta oba moža živela v veri, da je vse Pismo »navdihnjeno od Boga«. Spoznala sta, da je Sveto pismo »koristno za poučevanje, svarjenje, za poboljševanje in vzgojo v pravičnosti, da bi bil Božji človek popoln in pripravljen za vsako dobro delo« (2 Tim 3,16–17).
Ko hranimo Božjo modrost v svojem srcu, se lahko njegova resnica in ljubezen naravno izlivata v naše pogovore. Lahko smo kot hodeča Sveta pisma, ki govorijo o Božjem večnem upanju, kamorkoli gremo.
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kako hranite Sveto pismo v svojem srcu in umu? Kako je Bog uporabil svojo modrost, da vam pomaga biti bolj samozavesten v oznanjanju njegove resnice in ljubezni drugim?
Ljubeči Oče, prosim, prepoji naša srca s svojo življenje spreminjajočo modrostjo, da te lahko naravno, zvesto in pogumno oznanjamo drugim.

Berilo

2 Tim 3,10–17

Ključna vrstica

Tvoj izrek hranim v svojem srcu, da ne bi grešil zoper tebe. Ps 119,11