Čudovito delo

13. avgust 2020
Varnostnik je našel in odstranil košček lepila, zaradi katerega se vrata niso mogla zapreti. Ko je kasneje preveril vrata, je ugotovil, da so bila ponovno prelepljena. Poklical je policijo, ki je prišla in prijela pet vlomilcev.
Mladi varnostnik, ki je delal na sedežu velike politične stranke v ZDA, je odkril največji politični škandal svojega življenja, ker je resno vzel svojo službo – in jo dobro opravljal.
Nehemija je začel obnavljati obzidje okrog Jeruzalema – naloga, ki jo je vzel zelo resno. Proti koncu projekta so ga sosednji tekmeci prosili, naj se sreča z njimi v bližnji vasi. Pod pretvezo prijateljskega povabila se je skrivala zahrbtna past (Neh 6,1–2). A Nehemijev odgovor kaže globino njegovega prepričanja: »Veliko delo opravljam, zato ne morem priti. Zakaj naj delo stoji, ko bi ga zapustil in prišel k vama?« (v. 3).
Čeprav je zagotovo imel nekakšno avtoriteto, Nehemija verjetno ne bi bil visoko na lestvici junakov. Ni bil velik bojevnik, pesnik, prerok, kralj ali modrec. Bil je točaj, ki se je spremenil v pogodbenega delavca. Vendar je verjel, da dela nekaj izredno pomembnega za Boga. Vzemimo resno, kar nam je Bog dal, da naredimo, in naredimo to dobro z njegovo močjo in skrbjo.
— Glenn Packiam

V razmislek

K čemu vas je poklical Bog? Zakaj je pomembno za vas, da to vzamete resno – in na to gledate kot na pomembno delo?
Dragi Bog, pomagaj mi verjeti, da opravljam veliko delo. Verjamem, da si me ti poklical k temu delu v tem času. Daj mi osredotočenost, da ostanem na pravi poti.

Berilo

Neh 6,1–4

Ključna vrstica

»Veliko delo opravljam, zato ne morem priti. Zakaj naj delo stoji, ko bi ga zapustil in prišel k vama?« Neh 6,3