Čudež belega snega

12. februar 2020
V 17. stoletju je sir Isaac Newton uporabil prizmo za preučevanje, kako nam svetloba pomaga videti različne barve. Ugotovil je, da se zdi, ko svetloba prehaja skozi predmet, da je predmet določene barve. Medtem ko je en sam ledeni kristal prosojen, sneg sestavlja veliko ledenih kristalov, zbitih skupaj. Ko svetloba prehaja skozi vse kristale, se zdi, da je sneg bel.
Sveto pismo omenja nekaj drugega, kar ima določeno barvo – greh. Po preroku Izaiju je Bog soočil ljudstvo Juda z njihovimi grehi in jih opisal »rdeči kakor škrlat« in »rdeči kakor bagrenina«. A Bog je obljubil, da »bodo beli kakor sneg« (Iz 1,18). Kako? Juda se je moral odvrniti od napačnega ravnanja in iskati Božje odpuščanje.
Zaradi Jezusa imamo stalen dostop do Božjega odpuščanja. Jezus se je imenoval »luč sveta« in rekel, da kdor hodi za njim, »ne bo hodil v temi, temveč bo imel luč življenja« (Jn 8,12). Ko priznamo svoje grehe, nam Bog odpusti in gleda na nas skozi luč Kristusove žrtve na križu. To pomeni, da nas Bog vidi, kot vidi Jezusa – brez krivde.
Ni nam treba ostajati v krivdi in sramoti za to, kar smo storili. Raje se oklenimo resnice o Božjem odpuščanju, ki nas naredi »bele kot sneg«.
— Linda Washington

V razmislek

Kaj pomeni, da vam je popolnoma odpuščeno? Kaj vam pomaga, da se spomnite, da vam je Bog odpustil?
Nebeški Oče, hvala za odpuščanje, ki nam ga daješ brezplačno.

Berilo

Iz 1,15–20

Ključna vrstica

Če so vaši grehi rdeči kakor škrlat, bodo beli kakor sneg. Iz 1,18